8 januari 200500:00

Pittig slot voor Trappers

Tilburg Trappers scoorde vier keer in de derde periode voor een 6-3 zege op Heerenveen. Ryan van Diemen had twee goals en een assist, terwijl Casey Van Schagen tekende voor een goal en twee assists.

Voor 1750 toeschouwers in Stappegoor kwam Heerenveen vroeg op voorsprong. Na een minuutje spelen werd Ryan van Diemen door scheidsrechter Bergman naar de strafbank gestuurd wegens crosschecking, wat Matt Korthuis de kans bood om zijn dertiende treffer van het seizoen binnen te schieten. Robert Stark en Oleg Timchenko zorgden voor de assist.

Pas in de tweede periode slaagde Trappers erin langszij te komen. Aanwinst tilde de puck na vier minuten spelen in het net. Een halve minuut later stonden de Tilburgers zelfs op voorsprong. Jeffrey van Iersel scoorde zijn tweede doelpunt in de lopende jaargang.

De rest van de periode werd gekenmerkt door flink wat straffen, waarbij zowel Hans Kroon als Bjorn Willemse allebei veertien minuten mochten brommen. Trappers kreeg op de powerplay verschillende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het was Heerenveen dat kort na het begin van de derde doorgang op gelijke hoogte kwam. Jamie Visser converteerde negentien seconden na het openingssignaal een assist van Oleg Timchenko en Erik Landman.

Een powerplay bood Flyers de kans het initiatief definitief naar zich toe te trekken. Casey van Schagen zat op de strafbank wegens interference op het moment dat Erik Landman wordt afgefloten wegens checking from behind. Hiervoor kreeg hij vijf minuten, met daarover heen nog een game misconduct penalty. Plotseling stond Tilburg met een man meer op het ijs en het was Dennis ten Bokkel die Trappers voor de tweede keer op voorsprong zet.

Een dubbelslag van Ryan van Diemen en een treffer van Casey van Schagen zorgden ervoor dat de punten definitief in Tilburg bleven. De treffer een minuut voor tijd van Jacco Landman veranderde hier niets meer aan.