Tilburg Erfurt 041019 Leeuwesteijn
— © Arie Leeuwesteijn

6 april 202107:04

Door Joep Meijsen

Play-off-plaatje in Oberliga Nord compleet

De reguliere competitie in de Oberliga Nord is afgerond, waardoor het play-off-plaatje nu compleet is.

De postseason is aangepast dit jaar met kortere series en de bepaling dat Tilburg Trappers een eventuele finale om het kampioenschap in de Oberliga niet mag spelen. Ook zijn in het noorden vanwege corona drie teams, waaronder de nummer drie Halle, afgehaakt. Voor wat betreft Tilburg en Hamburg hangt play-off-deelname nog af van de coronatests in de komende dagen.

De pre-play-offs gaat tussen TecAct Black Dragons Erfurt en Hammer Eisbären en Rostock Piranhas en Herforder EV. De twee winnaars van die serie gaan door naar de kwartfinales en spelen tegen Hannover Scorpions en Tilburg Trappers. Daarbij krijgt Hannover de op de ranglijst laagstgeplaatste ploeg als tegenstander en Tilburg de andere qualifier.

De andere twee kwartfinaleseries staan al wel vast. Herne treft Hannover Indians en Hamburg Crocodiles neemt het op tegen EXA IceFighters Leipzig. De twee pre-play-off-wedstrijden worden al woensdag gespeeld, waarbij de winnaar doorgaat. Vrijdag zou Tilburg dan al in actie komen in een best-of-three. Tilburg kwam voor het laatst op 21 maart in actie met een 4-2 zege op Krefeld.