25 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Play-offs beginnen weer rap

Zoals gebruikelijk wordt de Nederlandse ijshockeyfan nauwelijks een adempauze voor de play-offs gegund. De eerste ontmoeting staat alweer op het programma voor komende woensdag. De tweede serie start komende vrijdag.

Dat blijkt uit het schema voor de eerste twee wedstrijden, zoals de Nederlandse ijshockeybond die bekend heeft gemaakt. Het Nederlandse ijshockey blijft op die manier jaar na jaar in dezelfde fout vervallen het hoogtepunt van het ijshockeyseizoen in een zo kort mogelijke periode af te raffelen.

Fans van Heerenveen moeten morgenochtend hun werkgever waarschijnlijk smeken om minimaal een halve snipperdag. De eerste wedstrijd in de serie tegen Geleen staat voor woensdagavond half acht 's avonds in Geleen op het programma. De volgende ontmoeting voor deze serie staat voor zaterdagavond in Friesland op het programma. Die ontmoeting begint om half acht. De rest van het programma wordt maandag of dinsdag bekendgemaakt, waarbij het niet uitgesloten is dat de derde wedstrijd zondagavond in Geleen wordt afgewerkt.

De spelers van Amsterdam en Tilburg krijgen iets meer rust. Vrijdagavond om half acht komt Amsterdam voor het eerst op bezoek in Tilburg, terwijl de tweede wedstrijd al voor de volgende dag op het programma staat. Deze serie wordt waarschijnlijk op de woensdag daarna vervolgd, maar ook daarvoor valt de definitieve beslissing maandag of dinsdag.

De play-offs worden ook dit jaar afgewerkt in een best-of-five-serie. Geleen en Tilburg hebben het thuisvoordeel in de halve finales. Geleen heeft het thuisvoordeel in de finale, mits deze gehaald wordt.