Whats App Image 2020 03 08 At 21 23 09

8 maart 202021:43

Play-offs: Den Haag schakelt Geleen uit

Cairox Hijs Hokij Den Haag heeft zich geplaatst voor de halve finales van de play-offs door Microz Eaters Geleen uit te schakelen. De tweede wedstrijd werd in Geleen met 4-5 gewonnen, met een winnende goal voor Marco Bommezijn.

Die winnende treffer viel acht minuten voor tijd en was een beetje gelukkig. Maar daar zal in Den Haag niemand om malen. Die ploeg heeft zich voor de halve finales geplaatst. Net als vrijdag in Den Haag was het een spannende ontmoeting, maar beschikte Hijs uiteindelijk over de langste adem. Levi Boer had een goal en twee assists, Yoren de Smet twee treffers en Ă©Ă©n assist.

Hijs kwam al snel op voorsprong. Eaters liep tegen een vroege straf op en een rommelige situatie voor het doel van Rowan Delil was het Levi Boer die de puck binnenduwde. Lang kon Den Haag niet genieten van de voorsprong, want ruim 4 minuten later was het Lars van Sloun die de ploegen weer in evenwicht bracht. Dat was ook de stand na de eerste twintig minuten na een goede eerste periode.

Den Haag dacht in de tweede periode op voorsprong te komen, maar de puck passeerde de lijn toen het fluitsignaal van de scheidsrechter al geklonken had. Dat was voor Eaters echter uitstel van executie. De broers Van Bentem zetten een goede combinatie op en Alan was degene die de trekker overhaalde.

Amper een minuut later konden de meegereisde fans van Den Haag opnieuw juichen. Vrijwel direct na de tegengoal opnieuw een straf tegen Geleen en weer succes voor Den Haag. Zach Doerring werd in stelling gebracht en schoot prima raak.

Voor het einde van de tweede periode was de stand echter alweer in evenwicht. Eerst was het Yan Turcotte die met een hard schot zijn ploeg dichterbij bracht, vervolgens scoorde De Smet zijn eerste van de wedstrijd om de teams weer op gelijke hoogte te brengen.

Vroeg in de slotperiode lette Mike van Oeveren goed op bij een pass van achter het doel en bracht Den Haag voor de derde keer in het duel op voorsprong. Geleen kwam nog een keer terug. De Smet haalde verwoestend uit na een pass dwars over het ijs van Tom Marx.

Op de inzet vanaf de zijkant van het ijs van Marco Bommezijn had Eaters echter geen antwoord meer. Den Haag naar de halve finale, Eaters einde seizoen.