0 A316390 Cebb 4631 A653 43 Ef1 B8 F0 Eb2

7 maart 202023:07

Door Joep Meijsen

Play-offs: Devils pakt ruime zege in Luik

Select 4-U Nijmegen Devils verraste zaterdagavond Luik in eigen huis met een ruime 1-6 overwinning. Deniz Mollen groeide uit tot de held van de avond en zes verschillende Nijmeegse spelers troffen doel.

Het was bepaald geen typische play-offwedstrijd in de met 750 toeschouwers gevulde ijshal in Mediacité in Luik. Beide teams gaven vooral in de eerste periode enorm veel breaks weg, waardoor de goalies werden geconfronteerd met een overvloed aan aanvallers voor hun neus. Van strak defensief spel was geen sprake, wat de amusementswaarde ten goede kwam.

Luik kreeg in de openingsfase van het duel verschillende kansen oog in oog met Deniz Mollen, maar werd telkens gestopt. Zoals de Nijmeegse doelman de Bulldogs de hele avond lastig zou blijven vallen met sterke saves. Luik domineerde delen van de wedstrijd, maar slaagde er absoluut niet in om dit om te zetten in doelpunten.

Nijmegen gebruikte zijn hoofd en combineerde op zijn beurt de Luikse defensie soms helemaal zoek. De enige powerplay die de ploeg zou krijgen tijdens het duel bood de opening waarnaar gezocht werd na de initi√ęle Luikse stormloop op het Nijmeegse doel. Luik verkeek zich op een uitbraak en kreeg het deksel op de neus met een snelle Nijmeegse tegenaanval, waarbij Branden Eden Harley Verkroost in positie bracht die met een lage schuiver scoorde.

4,5 minuut later stond Nijmegen al met 0-4 voor in het duel. Branden Eden prikte bij de tweede paal een goede assist van Oliver Pataky af, vervolgens pikte Jurryd Smid een losvallende puck op om deze vervolgens hoog in het net te deponeren. Tenslotte zette Luke Zwartbol goed door om de pas 18-jarige doelman Louis Pirotte te verschalken.

Tegengoal

Luik liet zich echter niet kisten en bleef in de tweede en derde periode jagen op doelpunten. Vrijwel altijd vonden ze echter Mollen op hun pad. Pas halverwege het duel werd de Nijmeegse muur een keer geslecht. Luik had langdurig puckbezit in het aanvalsvak en was uiteindelijk Bryan Kolodziejczyk die de trekker overhaalde en de rekening voor zijn ploeg opende.

Aan het einde van de tweede periode was de marge echter weer terug op vier goals. Nijmegen zette een zeer geslaagde counter op, waarbij drie Nijmegenaren voor Pirotte verschenen met maar één verdediger. Oliver Pataky liet zich het presentje op maat van Branden Eden niet ontnemen, 1-5.

De derde periode kenmerkte zich door een paar powerplays voor Luik, die echter wederom niet effectief werden benut. Aan de andere kant van het ijs was Nick de Jong wel attent bij een rebound om de eindstand op 1-6 te bepalen. Zondagmiddag staan de twee teams weer tegenover elkaar, dan in het Triavium.