Herentals juicht tegen Leuven

11 maart 202007:43

Play-offs: Herentals rekent af met Leuven

De tweede halve finale in de play-offs in de Beneliga gaat tussen Den Haag en Herentals. De Belgische ploeg rekende dinsdagavond in de derde wedstrijd van de best-of-three af met Leuven. Mitch Morgan scoorde drie keer in de 8-2 zege.

Ruim zeshonderd toeschouwers waren afgekomen op het beslissende duel tussen de laatste twee Belgische deelnemers aan de Beneliga. Het was uiteindelijk de regerende kampioen die naar halve finale door zou gaan, maar niet zonder moeite. Leuven kwam via Iniaz Steyaert zelfs vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Mitch Morgan maakte dat op de powerplay weliswaar ongedaan, maar dankzij goals van Nathan Pancel en Dean Thurura was het na 20 minuten nog 2-2.

Pas in het tweede deel van de wedstrijd nam Herentals het heft in handen. Preston Shupe bracht de ploeg op voorsprong en niet veel later twee goals in minder dan een halve minuut van Mitch Morgan vormde de mokerslag waar Leuven zich niet meer van kon herstellen. In de slotperiode pikte Shupe zijn tweede van de wedstrijd nog op en was Robert Lepine twee keer succesvol terwijl Herentals twee spelers meer op het ijs had staan.

De play-offserie tussen Den Haag en Herentals begint komende vrijdagavond in de Uithof.

Archieffoto: Kurt Tops