Ice hockey 4496035 1920

9 maart 202007:24

Play-offs: Leuven dwingt derde duel af

Regerend Beneliga-kampioen Herentals moet dinsdag op herhaling tegen Leuven. Chiefs-uitblinker Adam Logozzo scoorde in overtime zondagavond de winnende goal, nadat Leuven in de slotfase van het duel op gelijke hoogte waren gekomen.

Daarmee is het volledig Belgische onderonsje de enige serie in de kwartfinales van de Beneliga waar een derde wedstrijd noodzakelijk is om de beslissing te brengen. De winnaar van de serie speelt in de halve finales tegen Den Haag. De beslissende wedstrijd wordt komende dinsdagavond om 20.30 uur gespeeld bij Herentals, dat de eerste wedstrijd op zaterdag nog eenvoudig met 0-6 had gewonnen.

Op zondag kwam Leuven na twaalf minuten spelen op voorsprong via Boris Kolyasnikov. Het leek er daarna op alsof Herentals in de tweede periode orde op zaken stelde. Via goals van Robert Lepine en Nathan Pancel nam de ploeg van coach Jeffrey van Iersel het initiatief in de ontmoeting over. Het was echter Alec James die zeven minuten voor tijd voor de gelijkmaker zorgde, waarna Adam Logozzo in overtime voor de winnende goal zorgde.