Hk Poprad dwingt vijfde duel af in finaleserie tegen Zvolen
Hk Poprad dwingt vijfde duel af in finaleserie tegen Zvolen — © Instagram HK Poprad

5 mei 202106:56

Poprad en Dalhuisen winnen vierde duel

HK Poprad en Mike Dalhuisen hebben het vierde duel in de finaleserie om het kampioenschap in Slowakije met 7-4 gewonnen van Zvolen. Daarmee voorkwamen ze het einde van hun seizoen.

Het vierde duel in de finaleserie, gespeeld in de arena van Poprad, was een doelpuntrijke en spannende wedstrijd, met drie goals in 45 seconden in de slotfase. Zvolen had de eerste drie wedstrijden in de best-of-seven-finale gewonnen en na 20 minuten spelen leek de ploeg met de wind in de rug een aardige stap richting het kampioenschap te hebben gezet. De Canadese aanvaller TJ Melancon profiteerde van een dubbele straf tegen Poprad om Zvolen op voorsprong te zetten.

Doelpunten vielen gisteravond gegroepeerd. Marcel Hascak zorgde kort na de hervatting voor de gelijkmaker. Vrijwel direct daarna werden twee Zvolen-spelers naar de strafbank gestuurd en was het diezelfde Hascak die iets meer dan een minuut na zijn eerste treffer opnieuw toesloeg. De vreugde was echter van korte duur, want Zvolen kwam via Marek Viedensky binnen twee minuten weer langszij.

De slotfase van de periode was daarna voor Poprad, waarbij binnen een minuut Michael Vandas en David Skokan raakschoten om de ploeg een 4-2 voorsprong te geven richting de slotperiode. Daarin zorgde Peter Bjaloncik in eerste instantie voor de 5-2, alvorens de volgende serie goals in korte tijd. Via Mikko Nuutinen kwam Zvolen zes minuten voor tijd tot op twee goals en een halve minuut later schoot Marek Viedensky raak voor de aanslutingstreffer.

Weer zestien seconden later was het James Livingston die namens Poprad de marge weer opvoerde. Daarna zorgde Lukas Handlovsky voor de zevende treffer van Poprad. Dalhuisen had ruim 27 minuten aan ijstijd, het meest van alle spelers op het ijs, maar was niet bij de doelpunten betrokken. Donderdag om 17.30 uur staat het vijfde finaleduel op het schema.