Hys postma smile celebrate 1213

17 juli 201416:52

Door Joep Meijsen

Postma keert terug naar Flyers

Heerenveen Flyers heeft een begin gemaakt met de bekendmaking van de selectie voor het komende seizoen. Marco Postma keert vanuit Den Haag terug naar Friesland, terwijl Andrew Krelove zijn contract bij Flyers verlengde met een jaar.

Het wordt het derde seizoen voor de Canadees in Heerenveen. Krelove had zeven goals, zestien assists en 36 strafminuten in 43 wedstrijden voor Flyers. Volgens Flyers was al snel duidelijk dat Krelove zelf terug wilde komen naar Friesland, terwijl de club ook ge√Įnteresseerd was in een contractverlenging, met de bekendmaking van vandaag als gevolg.

Voor Marco Postma betekent dit een terugkeer op het oude nest. De in Leeuwarden geboren forward debuteerde bij Flyers in de Eredivisie en speelde het grootste deel van zijn loopbaan in de hoofdmacht bij de Friezen. Sinds 2008 speelde hij, op een deel van een seizoen terug bij Flyers na, elders. Met Nijmegen won hij de beker en het landskampioenschap, een trucje dat hij daarna in Den Haag herhaalde. Voor die club was hij de afgelopen drie jaar actief.

Vorig seizoen was Postma de nummer vijf op de topscorerslijst bij Den Haag met dertien goals en 47 assists in vijftig wedstrijden. Postma is ook al jaren een vaste keuze in de nationale ploeg. ' k heb de afgelopen twee jaar veel contact gehad met de voorzitter Henk Hoekstra en hoofdcoach Chris Eimers. Een overstap naar de Flyers kwam er nog niet van, omdat ik me had gevestigd in Den Haag en veel training heb gegeven en gecoached heb in de Haagse jeugdopleiding. Doordat HYS The Hague helaas komend seizoen niet meer op het hoogste niveau speelt, is de tijd rijp om naar de Flyers te komen', zegt Postma op de site van Flyers.