Div teams 1415

31 augustus 201412:38

Door Joep Meijsen

Pre Season Round-up deel 1

Een nieuwe opzet voor de Ron Bertelingschaal, spelersnieuws uit Dordrecht en Tilburg, alsmede een update over de situatie in Geleen en nog veel meer. De eerste trainingen zijn geweest en dus is de pre-season officieel begonnen. En daarmee is het dus ook tijd voor de eerste editie van de Pre Season Round-up.

De strijd om de Ron Bertelingschaal tussen landskampioen Tilburg Trappers en verliezend bekerfinalist Heerenveen wordt dit jaar over twee wedstrijden gespeeld, zo meldt Brabants Dagblad. Op zaterdag 27 september ontmoetten beide teams elkaar in Heerenveen, een dag later staat de terugwedstrijd in Tilburg op het programma.

Ian Meierdres was de belangrijkste afwezige op de eerste training van Tilburg Trappers vorige week. De doelman van Oranje was nog niet helemaal akkoord met Trappers en besloot vanwege het risico op een blessure maar niet te trainen. Bij de volgende training was de doelman echter wel gewoon aanwezig. Trappers gaat het seizoen in met het goalie-duo Ian Meierdres en Deniz Mollen.

Ook Dordrecht Lions gaat komend seizoen weer met twee Nederlandse goalies werken. Het duo van vorig jaar, Kisito Zonneveld en Fabian Schotel zal wederom het doel verdedigen bij het team dat vorig jaar nipt naast een plek in de play-offs greep. De jonge spelers Frans Hardenbol uit de eigen opleiding en de van NIJA afkomstige Evo Suurhoff zijn ook aan de selectie toegevoegd.

Geleen Eaters houdt vandaag vanaf kwart voor zeven in de avond een soort van open huis, met een meet & greet met de spelers, waarbij onder meer de kleedkamer te bekijken is. De eerste training van het seizoen begint om 20.15 uur. Sami Heinonen en Pippo Limnell Finochiaro zijn de twee bij de training aanwezige imports.

Vanavond moet er ook meer duidelijkheid komen over het feit of Eaters Ć¼berhaupt aan het seizoen gaat beginnen. Het bestuur van Eaters heeft met verschillende sponsoren gesproken om het gat van 60.000 euro te dekken. Bestuurslid Ed Frieser vertelt op Facebook dat het bedrijf Polyscope in ieder geval op het shirt komt te staan. ā€˜Het gat is langzaam, maar gestaag aan het sluiten. Nog even volhoudenā€™, aldus Frieser in zijn boodschap.

Maarten Brekelmans heeft zijn contract met Tilburg Trappers voor een jaar verlengd. De 22-jarige aanvaller keerde halverwege vorig seizoen terug na lang blessureleed. In 31 wedstrijden had hij zes goals en zeven assists. Dit leverde hem zijn eerste selectie voor Oranje op. De in Tucson, Arizona geboren Tilburger had een goal en een assist in vijf wedstrijden tijdens het WK in Litouwen. Bij Trappers zijn er nu alleen nog vraagtekens rond Alexei Loginov.

Dordrecht Lions speelt in de voorbereiding op het seizoen in ieder geval een dubbele oefenwedstrijd tegen Herner EV, dat in de Duitse Oberliga West uitkomt. Op 26 september wordt de wedstrijd in Herne gespeeld, terwijl beide teams elkaar op 28 september om half zeven in Dordrecht opnieuw tegenkomen. Friesland Flyers heeft ook de eerste oefenwedstrijd in de planning stan. Op 14 september om zes uur speelt de ploeg in Nordhorn tegen de lokale Ritter, die uitkomen in de Oberliga Nord.

Glanerbrook heeft zijn koelinstallatie omgebouwd, waarbij gewerkt wordt met een nieuw koelmiddel. Dit heeft als plezierig gevolg voor de ijssporten dat de hal voortaan 365 dagen per jaar ijs beschikbaar heeft. De hal blijft via een afdekvloer ook gebruikt worden voor andere activiteiten, maar vanaf heden is het dus mogelijk zelfs midden in de zomer te trainen en schaatsen in Geleen.