Div teams 1314

19 augustus 201313:54

Door Joep Meijsen

Pre Season Round-up deel 1

De seizoensstart komt dichterbij. Dit weekeinde is er al de International Ice Hockey Cup in Dordrecht en een week of vijf later dient de Ron Bertelingschaal zich al aan. Tijd om een begin te maken met de Pre Season Round-ups. In de eerste editie wat transfernieuws, de voorbereiding van twee clubs, Nederlands contact met de Stanley Cup en nog meer.

Lars van Sloun speelt definitief komend seizoen voor Geleen Eaters. De makkelijk scorende forward was al langere tijd in gesprek met de club, maar afgelopen weekeinde werd hij officieel gepresenteerd. Van Sloun was met 21 goals en 25 assists in 40 wedstrijden de nummer drie op de topscorerslijst van Eaters afgelopen jaar. Volgens Eaters hadden bijna alle andere clubs in de Eredivisie interesse in Van Sloun, die afgelopen voorjaar een comeback maakte bij Oranje. Eaters meldde eerder ook nog in gesprek te zijn met Glenn Bakx.

Doelman Michael Sterkens, die door de komst van een importgoalie zijn plek als back-up bij Tilburg was verloren, stapt over naar Eindhoven Kemphanen. Sterkens heeft zijn volledige jeugdopleiding gehad in Tilburg, maar maakte volgens de technische leiding van Trappers niet voldoende progressie. Sterkens zelf zegt in Eindhovens Dagblad het daar niet helemaal mee eens te zijn. ‚ÄėIk kreeg vorig seizoen pas laat in het seizoen een echte kans en ik heb het redelijk tot goed gedaan.‚Äô Edward Noordman stapte eerder over van Eindhoven naar Geleen.

Zoetermeer Panters wil komend seizoen alsnog in de Eerste Divisie uitkomen. De club is volgens AD/Haagsche Courant hard bezig om de benodigde gelden te verzamelen. ‚ÄėEr is zo'n 35.000 √† 40.000 euro nodig, Een belangrijk deel van dit bedrag wordt door de spelers zelf opgehoest. Zij realiseren zich dat zonder hun hulp het heel moeilijk zou worden om komend seizoen in de eerste divisie te spelen‚Äô, zegt Hans Toonen namens een groep initiatiefnemers. De stichting waaronder het eerste team viel, is er onlangs mee gestopt.

Jake Hendriks gaat op proef bij Hijs den Haag. De verdediger, en broer van de eveneens naar Den Haag overgestapte Wesley Hendriks, is afkomstig van Nijmegen. Zijn overstap wordt genoemd in een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen op de website van Nijmegen Devils, dat ook komend seizoen in de Eerste Divisie uit zal komen.

Eindhoven Kemphanen begint dinsdagavond met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste training wordt van half negen tot tien uur afgewerkt in de eigen ijshal. Tilburg Trappers keert op 2 september terug op het ijs. Vijf kwartier lang leidt de nieuwe coach Paul Gardner een training in Dordrecht. In het weekeinde van zeven en acht september speelt Tilburg dan tegen Leipzig Icefighters en Crimmitschau Eispiraten de eerste twee oefenwedstrijden van het seizoen. Ook is de club via de eigen website de voorverkoop voor de Ron Bertelingschaal op 29 september begonnen. Kaarten zijn in de voorverkoop 2,50 euro goedkoper.

De negenjarige Nederlandse ijshockeyer Pepijn Verschoor had afgelopen week een unieke ontmoeting met de Stanley Cup. De speler van de U9 van Djurgardens IF mocht op de foto met de cup en Chicago Blackhawks-speler Marcus Kr√ľger. Dit is een oud speler van de Zweedse topclub, waar Verschoor een plekje heeft gevonden.

Twee succesvolle Nederlandse imports van vorig seizoen komen elkaar komend seizoen tegen in Dundee. Ex-Den Haag-forward Nico Sacchetti en voormalig Flyers-aanvaller Jerry Pollastrone maken allebei de overstap naar de club in de hoogste Britse profcompetitie. Groot-Brittanni√ę is √©√©n van de weinige landen in Europa met nog een beperkte importbeperking op het hoogste niveau.