Div teams 1314

20 september 201313:43

Door Joep Meijsen

Pre Season Round-up deel 7

Een nieuw weekeinde nadert, een nieuwe pre season round-up staat online. Het aftellen naar het offici√ęle begin van het ijshockeyseizoen kan nu echt beginnen. De laatste clubs uit de Eredivisie beginnen aan hun voorbereiding. Verder onder meer aandacht voor Mike Dalhuisen en een bijzondere actie waarmee Kemphanen probeert nieuwe sponsoren te werven.

Mike Dalhuisen heeft zijn debuut gemaakt voor de New York Islanders. In de oefenwedstrijd tegen de New Jersey Devils stond hij ruim elf minuten op het ijs en trok hij de aandacht met een gewonnen vechtpartijtje, waarvoor hij vijf strafminuten ontving. De Nederlander deelde ook twee checks uit. De Islanders wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 5-3. Zaterdag vervolgen de Islanders de voorbereiding met een oefenwedstrijd in Brooklyn tegen opnieuw de Devils. Het is nog niet bekend of Dalhuisen dan in de opstelling staat.

Geleen Eaters heeft afgelopen dinsdag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. De ploeg van Andy Tenbult won met 3-6 van Turnhout White Caps van oud-Eaters-coach Danny Cuomo. Mikko Palotie (2), Bryan Kolodziejczyk, Dave van Mol en Lars van Sloun (2) die de doelpunten scoorden. Laatstgenoemde fungeert als captain bij de Limburgse formatie. Eaters vervolgt de voorbereiding vanavond met een oefenwedstrijd in Tilburg

Vanavond speelt Dordrecht een oefenwedstrijd in Herne tegen de lokale ploeg uit de Oberliga. Daarnaast staat de ontmoeting tussen Heerenveen Flyers en Den Haag op het programma. Voor beide teams betekent dit de opening van de voorbereiding op de competitie. In het geval van Den Haag is dat ruim een week voor de strijd om de Ron Bertelingschaal in Tilburg. De oefenwedstrijd tussen Geleen en Den Haag die voor 22 september op het programma stond is afgelast omdat Eaters nog geen ijs heeft.

Zaterdag al gaat Flyers voor de tweede oefenwedstrijd op bezoek bij Eindhoven Kemphanen. De toegang bij deze wedstrijd is gratis. Dordrecht treft zondag in eigen stadion opnieuw Herne, terwijl Herentals op de speciale dag in het eigen stadion die in het teken staat van Rob Goris Tilburg Trappers voor de tweede keer ontmoet in de voorbereiding. Zaterdag is er ook de Open Dag van Den Haag. Supporters zijn vanaf 15.00 uur welkom in het sportcafé op De Uithof en rond 16.00 uur wordt de selectie gepresenteerd.

Dordrecht Lions kan vanaf vandaag beschikken over Don Nichols. De oud-verdediger van Tilburg, Heerenveen en Den Haag heeft eindelijk de juiste papieren van de Immigratie en Naturalisatiedienst binnen. Bij de oefenwedstrijd tegen de Ratinger Ice Aliens kreeg verdediger

Joy Turpijn bovendien een Duitse stick in zijn gezicht, waardoor hij meerdere tanden verloor en zijn kaak uit de kom raakte.

Eindhoven Kemphanen start een bijzondere actie om nieuwe sponsoren te werven. Via de post wordt een opvallende ansichtkaart bezorgd bij enkele tientallen bedrijven ter attentie van de directie. De dames van de ansichtkaart melden zich vervolgens een week later in dezelfde pakjes bij de deur van het bedrijf om met de directie op de foto te gaan, waarbij ze om een kaartje vragen. De foto wordt per e-mail toegestuurd en het bedrijf wordt daarna benaderd door de sponsorwerver.

Kemphanen gaat ook de samenwerking aan met jongerencentrum Dynamo Eindhoven om voor live-muziek te zorgen bij in ieder geval één wedstrijd dit seizoen. De bedoeling is dat de gebruikelijke muziek tijdens spelonderbrekingen wordt vervangen door muziek van een liveband. Het project maakt deel uit van een opleidingstraject binnen Dynamo, waarbij jongeren worden opgeleid voor het organiseren van evenementen. Het is nog niet bekend welke wedstrijd in aanmerking komt voor de live-omlijsting.