Beneliga logo 2015

13 september 201620:16

Door Joep Meijsen

Pre Season Roundup Deel 2

Buiten is het 33 graden. Binnen schrijft IJshockey.com de volgende editie van de Pre Season Round Up. Met nieuws over Nederlanders in het buitenland, wat spelersnieuws en een rondje langs de oefenvelden.

Mike Dalhuisen is het seizoen bij Torpedo Ust-Kamenogorsk begonnen met twee overwinningen. Op zaterdag won de ploeg van de Nederlandse international met 0-6 van Buran. Andrey Belozyorov had twee goals, terwijl Dalhuisen Ă©Ă©n schot op doel had en de wedstrijd eindigde met +3.

Op maandag had de ploeg van de geboren Nijmegenaar overtime nodig om met 1-2 te winnen. De winnende goal werd na anderhalve minuut in de extra tijd gescoord door Maxim Kapiturov. Dalhuisen pikte zijn eerste punt van het seizoen met met een assist op de powerplaygoal van Belozyorov waarmee zijn ploeg vlak voor het einde van de openingsperiode op voorsprong kwam. Woensdag is SKA-Neva de volgende tegenstander voor Torpedo.

Kevin Bruijsten en Orli Znojmo zijn er niet in geslaagd om de volgende ronde te halen van de Champions Hockey League. Afgelopen vrijdag verloor de ploeg de slotwedstrijd in de poule met 7-0 van Red Bull MĂĽnchen. De Duitsers en Fribour-Gotteron gaat uit de poule door naar de volgende ronde. Vrijdagavond opent het seizoen in de Oostenrijkse competitie waar het team van Bruijsten in speelt met een thuiswedstrijd tegen Red Bull Salzburg.

Scheidsrechter Debby Hengst is afgelopen weekeinde tijdens het Girls Only Weekend onderscheiden met de Ilse Robben Award. De prijs werd voor de derde keer uitgereikt aan iemand die veel betekent voor het vrouwenijshockey in ons land. De prijs is genoemd naar linesman Ilse Robben die in 2009 overleed op 39-jarige leeftijd. Charlotte de Graaf ontving tijdens dezelfde bijeenkomst de Ilse Robben Talent Award 2016.

Teris Wright speelt ook komend seizoen voor Zoetermeer Panters. De 23-jarige aanvaller keerde vorig jaar terug naar Nederland na twee seizoenen in de Verenigde Staten. Met vijf goals en vijf assists in twintig wedstrijden was hij de nummer twaalf op de topscoreslijst bij de Panters.

Nijmegen Devils en Amstel Tijgers openden afgelopen zondag hun seizoen met een onderlinge oefenwedstrijd in het Triavium. Nijmegen won de ontmoeting met 6-4. Den Bosch opende de oefencampagne met een thuiswedstrijd tegen Ratingen Ice Aliens en verloor deze ontmoeting met 13-3.

Ook in Geleen werd afgelopen weekeinde geoefend. Op zondag was de verliezende bekerfinalist in Nederland met 3-0 te sterk voor BeNeLiga-kampioen Herentals. Een dag eerder werd er in de middaguren met 5-3 gewonnen van Zoetermeer. Ook het BeNeLiga-team van Tilburg opende het seizoen met oefenwedstrijden. Van Den Bosch werd in overtime met 5-4 gewonnen, terwijl Den Haag met 7-1 te sterk was voor de Brabanders.

Het Oberliga-team van Trappers is al enige tijd in voorbereiding op het tweede seizoen in Duitsland. Tegen de Tsjechische derde divisionist Havlickuv Brod werd op zaterdag in Mechelen nog met 0-5 gewonnen, maar een dag later op de eigen Open Dag werd het 1-6 voor de Tsjechen. Het enige Tilburgse doelpunt kwam van de stick van Nick de Ruijter. Komende zaterdag speelt Tilburg om 17.30 uur een oefenwedstrijd tegen Herne.

International Raphael Joly was de uitblinker in de oefenwedstrijd van Duisburg FĂĽchse tegen Heilbron Falken. De Nederlandse-Canadees was drie keer trefzeker tegen de ploeg die een niveau hoger speelt in de DEL2. Bij Duisburg speelt nu ook oud-Trapper Chris St. Jacques, die de afgelopen jaren voornamelijk op het tweede niveau in Duitsland uitkwam.