Morning Skate Nashville juicht 2017

4 juni 201710:39

Door Joep Meijsen

Predators slaan in eigen huis hard terug

De Nashville Predators hebben het derde duel in de Stanley Cup-finale gewonnen. In eigen huis won de ploeg uit de hoofdstad van de countrymuziek met 5-1 van de Pittsburgh Penguins.

Daarmee is de stand in de finaleserie nu 2-1 in het voordeel van de Penguins. In alle wedstrijden in de serie tot nu toe won de thuisploeg. Pekka Rinne, onder vuur na de eerste twee duels, maakte 27 saves in het duel. Roman Josi en Frederick Gaudreau scoorden in de tweede periode ieder een goal in een periode van 42 seconden om het duel te beslissen. Josi had ook twee assists. De andere goals waren er voor James Neal, Craig Smith en Mattias Ekholm.

Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van Jake Guentzel, die daarmee nog maar een treffer verwijderd is van het rookie-record in de play-offs, dat met veertien staat op naam van Dino Ciccarelli, die dit in 1981 deed voor de toenmalige Minnesota North Stars. De goal van Guentzel bracht Pittsburgh vroeg in het duel op voorsprong, maar bleek uiteindelijk slechts van belang voor de statistieken.