Super Sunday Logo 1

20 november 201920:20

Door Joep Meijsen

Preview: Drie finales op één dag

Super Sunday is een van de hoogtepunten op de Nederlandse ijshockeykalender. Drie bekerfinales op één locatie op één dag. IJshockeynederland.nl kijkt vooruit naar een dag met het beste dat het Nederlandse jeugdijshockey te bieden heeft.

Vorig jaar

Drie finales stonden er ook vorig jaar op het programma. De beker bij de U12 werd vorig jaar binnengesleept door Tilburg Trappers, dat in de ochtendwedstrijd met 10-6 won van Den Haag. In de vroege middagwedstrijd pakte Smoke Eaters Geleen U14 de beker door met 2-6 te winnen van hun leeftijdsgenoten uit Den Haag. Bij de U16 werd de cup in de wacht gesleept door Heerenveen dat met 8-4 van Den Bosch wist te winnen.

Programma dit jaar

Zondag 24 november, 10.00 uur: Hijs Hokij Den Haag U12 - IJCU Dragons Utrecht U12
Zondag 24 november, 13.00 uur: Hijs Hokij Den Haag U14 - Smoke Eaters Geleen U14
Zondag 24 november , 16.00 uur: Red Eagles 's-Hertogenbosch U16 - Hijs Hokij Den Haag U16

Alle wedstrijden worden gespeeld in IJssportcentrum Tilburg

Voorbeschouwing U12

In totaal schreven zich dit jaar veertien teams in met een U12-team. Utrecht plaatste zich als nummer één in Poule A voor de finale door vijf van zijn zes wedstrijden te winnen met een doelsaldo van 88 doelpunten voor en 16 tegen. De U12 van Den Bosch haalde een gelijk aantal punten, maar het onderlinge duel tussen deze twee teams werd op de openingsdag van het seizoen met 2-8 gewonnen door Utrecht. De ploeg uit de Domstad verloor tijdens de competitie alleen van Geleen om daarmee de finaleplaats veilig te stellen.

De topscorer van de Utrechtse ploeg tot nu toe dit seizoen in Ville Aberg, die maar liefst 35 keer scoorde in zes wedstrijden. Ook Sebastiaan Janssen doen het goed met 18 punten in 7 wedstrijden, terwijk Balasz Gellén op 14 punten in zeven wedstrijden staat, evenveel punten als Xavian van 't Hoff. De coach van de U12 van Utrecht is Chad van de Burg.

In Poule B was Den Haag de dominante ploeg met zes overwinningen in zes wedstrijden met een doelsaldo van 125 doelpunten voor en 17 tegen. Alcmaria Flames uit Alkmaar was de nummer twee van de ranglijst met 9 punten, gevolgd door Leeuwarden en Amsterdam. Het onderlinge duel tussen Den Haag en Alkmaar werd ruim gewonnen door de Haagse ploeg.

Jacky de Zwart is de topschutter bij de U12 van Den Haag met 43 doelpunten en 16 assists in zeven wedstrijden. Kyano Buis zit op 12 goals en 14 assists en Gerayno Stolk heeft 16 goals en zeven assists. De coach van Den Haag is Marijn den Dulk.

In 2012/2013 ging de finale tussen Tilburg en Den Haag en speelden onder meer Justin van der Ven, Jowin Ansems, Delaney Hessels, Jay de Ruiter en Ernesto Klem mee in de wedstrijd.

Voorbeschouwing U14

In totaal schreven zich veertien teams in voor de bekercompetitie bij de U14. In Poule A werd Smoke Eaters Geleen overtuigend nummer één door alle zes de wedstrijden te winnen met een doelsaldo van 53 doelpunten voor en 15 tegen. De ploeg eindigde twee punten boven de leeftijdsgenoten uit Dordrecht, die de onderlinge wedstrijd tegen Geleen met 9-3 verloren.

Jelle Noblesse was met 22 goals en 11 assists in zeven wedstrijden de topscorer van de Geleense ploeg. Quentin Huijnen verzamelde zestien punten en Bo Koumans en Robin Eussen ieder elf punten. De coach van Geleen is Patrick Noblesse.

Den Haag eindigde in Poule B als nummer één door ook al zijn wedstrijden te winnen met een doelsaldo van 99 doelpunten voor en 27 tegen. Dat betekent dat we bij de U14 een finale krijgen tussen twee ongeslagen ploegen. Heerenveen en Leeuwarden eindigden beiden met acht punten op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Jaidy van Mourik is met 34 goals en 19 assists in zeven wedstrijden tot nu toe dit seizoen de topscorer van de Haagse ploeg. Bradley de Bruijn had in vijf wedstrijden 46 punten, terwijl Jacky de Zwart, die we eerder al tegenkwamen, 32 punten verzamelde. Coach van de U14 van Den Haag is Janusz Janikowski.

In 2012/13 ging de finale tussen Nijmegen en Geleen. Op de sheet stonden toen namen als Jay Plamont, Sander Kösters, Bob Gerretsen, Levi Smeets en Mitch Koumans.

Voorbeschouwing U16

Bij de U16 deden dertien teams mee in de bekercompetitie. Red Eagles 's-Hertogenbosch was de ongeslagen nummer één in Poule A met een doelsaldo van 70 voor en 8 tegen. Drie ploegen eindigden op acht uit zes: Geleen, Tilburg en Nijmegen.

Tim Schaasberg was de topscorer van de Bossche U16 met 12 goals en 16 assists in 6 wedstrijden, gevolgd door Finn Filippini die in het seizoen tot nu toe tot 25 punten kwam in zeven wedstrijden. Ryan Kölgen zich op 18 punten en Eddie Mulumba op 17. Bas Kivits is de trainer/coach van de Bossche ploeg.

In Poule B was Den Haag de sterkste ploeg door alle vijf de wedstrijden te winnen. Dat betekent dat de bekerfinale bij de U16 gaat dus net als bij de U14 tussen twee ongeslagen teams. Amsterdam eindigde op de tweede plaats met twee punten minder. Den Haag won op 20 oktober het onderlinge duel tussen de twee ploegen met 8-2.

Tommy van Zanten is met vijf goals en 13 assists in zes wedstrijden tot nu toe dit seizoen de topscorer van de Haagse ploeg. Cedric Deloubes zit op vijftien punten en Finn Duran verzamelde er twaalf. De coach van Den Haag is Ben Bik.

In 2012/2013 (U17) ging de finale tussen Tilburg Trappers Blauw en Smoke Eaters Geleen. Op de sheet stonden toen spelers als Ruud Leeuwesteijn, Kayleigh Hamers, Wouter Sars, Jonne de Bonth, Joey Geurts, Kai Willems en Renzo Meulenbeek.