Trappers vs Landshut 02

31 maart 201622:07

Door Joep Meijsen

Preview: Tilburg vs Peiting

Peiting is voor Tilburg Trappers de laatste horde op weg naar de finale van het kampioenschap van de Oberliga. Vrijdagavond begint de serie in Stappegoor, maar IJshockey.com kijkt nu vast vooruit.

Tilburg speelt tot nu toe zeer overtuigende play-offs. Pas één keer werd er verloren door het team van Bohuslav Subr. Peiting verloor één wedstrijd meer in de afgelopen twee rondes. Zowel de serie tegen de Tölzer Löwen als die tegen Hannover Indians werd met 3-1 gewonnen.

Peiting heeft een typisch team voor de Oberliga van dit moment. Enkele buitenlanders, een stel spelers tussen de 18 en 22 en wat oudere jongens. En natuurlijk een goede keeper. In dit geval de 29-jarige Florian Hechenrieder, die lokaal is opgeleid en hier en daar ervaring opdeed op het tweede niveau in Duitsland en zelfs eventjes aan de DEL mocht ruiken. Twee keer werd hij de afgelopen jaren gekozen tot beste goalie in de Oberliga S√ľd.

Veel bekende namen telt de ploeg niet. Alleen de √©cht trouwe volgers van de DEL zullen zich het seizoen van de Canadees met een Duits paspoort Ty Morris herinneren, die enkele jaren geleden in M√ľnchen speelde en die de afgelopen jaren een productieve speler was voor Landshut in DEL 2. In zijn jonge jaren speelde hij onder meer voor Vancouver Giants in de WHL.

Zijn terugkeer naar de Oberliga, waar hij bij Peiting in 2006-07 zijn Duitse debuut maakte, is goed voor zijn statistieken. In de reguliere competitie was hij de topscorer met 22 goals en 39 assists en in de lopende play-offs verzamelde hij ook alweer zestien punten in acht wedstrijden, waarmee hij ook weer de puntenlijst aanvoert.

De twee buitenlanders in de ploeg zijn de Amerikaan Brad Miller, een 30-jarige verdediger met een verleden in het college-ijshockey, de ECHL en drie van de laatste vier jaar in de Oberliga en forward Ben Warda, een 28-jarige aanvaller uit Michigan. Verder is de 30-jarige voormalige Duitse jeugdinternational Anton Saal nog het vermelden waard. Deze forward slaagde er echter nooit in de top te bereiken en speelt al jaren voornamelijk in de Oberliga.

Omdat Peiting in de Oberliga S√ľd uitkomt, is het niet mogelijk om naar historische ontmoetingen met Tilburg te kijken. Die onbekendheid geldt echter voor beide teams. ‚ÄėWe zullen veel informatie over Tilburg inwinnen en ons zo goed mogelijk voorbereiden. We willen door, hoewel we onze doelen voor het seizoen al bereikt hebben‚Äô, laat coach John Sicinski weten op de offici√ęle website van de club.

Die Sicinski coacht overigens mogelijk zijn laatste serie voor Peiting. Hij ondertekende na drie seizoenen bij de club een overeenkomst met liga-concurrent Deggendorf. Bij Peiting verving hij enkele jaren geleden een échte Duitse ijshockeylegende in de bank, goalie Joseph, Peppi, Heiss.

Om toch nog iets aan historische informatie in dit verhaal te verwerken de uitslagen van Peiting tegen Landshut van dit seizoen. De door Tilburg uitgeschakelde club verloor alle vier de ontmoetingen met Peiting. Op 2 oktober 2015 werd het 4-2 in het voordeel van Peiting, enkele weken later in Landshut 4-5 na overtime, op Tweede Kerstdag won Peiting in eigen huis met 5-3 en in Landhut waren eind januari penaltyshots nodig om Peiting de zege te bezorgen.

Voor Trappers is er het goede nieuws dat volgens Brabants Dagblad captain Diederick Hagemeijer en club-icoon Peter van Biezen weer van de partij zijn, die de laatste twee ontmoetingen met Landshut vanwege fysiek ongemak aan zich voorbij moesten laten gaan.

De serie begint vrijdagavond om 20.00 uur in het IJssportcentrum in Tilburg en wordt op zondagavond om 18.00 uur vervolgd in Peiting. Op dinsdagavond is Tilburg dan weer gastheer (20.00 uur) en indien nodig volgen nog wedstrijden in Peiting (8 april, 20.00 uur) en Tilburg (10 april, 15.00 uur).