Trappers prudden skate 1314

19 augustus 201418:16

Door Joep Meijsen

Prudden stapt over naar Heerenveen

Josh Prudden speelt komende seizoen voor Heerenveen. De forward kreeg geen nieuw contract in Tilburg en was op zoek naar een nieuwe club.

Prudden is de eerste aanvallende aanwinst voor de verliezende bekerfinalist. Afgelopen jaar had hij voor Tilburg 33 goals en 60 assists in 47 wedstrijden in het seizoen waarin de ploeg de dubbel won. De 34-jarige Prudden speelde in het verleden 244 wedstrijden in de American Hockey League en was ook actief op het hoogste niveau in Italië en het Verenigd Koninkrijk, alsmede het tweede niveau in Finland. Zijn voornaamste ijshockeyopleiding kreeg hij bij de University of New Hampshire.

De uit Andover in de VS afkomstige aanvaller is de vierde import voor Flyers na de drie verdedigers Andrew Krelove, Travis Bobbee en Brandon Greenside. 'Prudden is een makkelijk scorende forward, die zowel op de powerplay als tijdens de penalty-kill erg sterk is. Daarnaast is hij in staat spelers om hem heen beter te maken', aldus Flyers over de nieuwe aanwinst. Heerenveen heeft nu nog ruimte voor Ă©Ă©n buitenlandse versterking.