Eaters tenbult coach gijstijd 1213

25 januari 201419:27

Door Joep Meijsen

Puntenaftrek voor Geleen Eaters

De Nederlandse IJshockeybond heeft Geleen Eaters bestraft voor het voortijdig be√ęindigen van de wedstrijd tegen Dordrecht Lions op 28 december. De wedstrijd wordt omgezet in een reglementaire 5-0 nederlaag en Eaters krijgt twee punten in mindering.

Dat heeft de Competitie Commissie van de NIJB besloten. Geleen krijgt ook nog een boete van 250 euro. De wedstrijd werd na 22 minuten gestaakt omdat Eaters van het ijs stapte omdat er geen dokter aanwezig was in de ijshal. Op dat moment leidde Dordrecht met 3-0. Aan het begin van de tweede periode kreeg de Limburgse aanvaller Sander van Leeuwen een harde check te verwerken. Van Leeuwen kwam daardoor hard in aanraking met de boarding.

Daarna kon van Leeuwen op eigen kracht richting de spelersbank, maar de speler begon zich daar steeds slechter te voelen. Naar aanleiding van deze klachten, vroeg de staf van Eaters om een dokter maar die bleek niet aanwezig. Daarop besloot Eaters-coach zijn team naar de kant te halen en niet verder te spelen, waarbij hij wees op de verplichting van de aanwezigheid van een dokter volgens het reglement.

Door de maatregel wordt het puntverschil tussen Geleen en Eindhoven in de strijd om de laatste plaats teruggebracht tot twee punten in het voordeel van Eaters. Eindhoven heeft echter minder wedstrijden gespeeld.