Hys joly skate close 1213

4 oktober 201410:46

Door Joep Meijsen

Raphael Joly op proef in Zweden

International Raphael Joly is op proef bij Kallinge/Ronneby dat uitkomt op het derde niveau in Zweden. De afgelopen dagen heeft de aanvaller al meegetraind en mogelijk maakt hij zondag zijn debuut voor de club.

Dat meldt Kallinge/Ronneby op zijn eigen website. 'Het niveau van de Nederlandse competitie is erg wisselen, maar op basis van de wedstrijden die wij gezien hebben, vinden we dat hij een kans bij ons verdiend. Hij houdt van fysiek ijshockey en in de paar trainingen hier laat hij zien over goed inzicht te beschikken', zo wordt technisch directeur Micke Johansson geciteerd op de site.

De in Amsterdam geboren, maar in Canada opgegroeide Joly was vorig jaar de topscorer in Nederland met 63 goals en 67 assists in 48 wedstrijden voor Den Haag. De naam van Joly deed ook de ronde bij verschillende clubs in Nederland. Bij Kallinge/Ronneby spelen twee Letten. Het team bestaat verder uit Zweedse spelers.

Voormalig Fins international Kari Eloranta is de coach van de ploeg. Hij speelde onder meer in tussen 1980 en 1992 drie keer in de Olympische Spelen. In de NHL speelde hij begin jaren tachtig voor de Calgary Flames en de St. Louis Blues.