Hys joly skate close 1213

26 augustus 201314:07

Door Joep Meijsen

Raphael Joly tekent bij in Den Haag

Raphael Joly blijft in ieder geval nog een seizoen in de Nederlandse competitie. De topscorer van de eredivisie van afgelopen seizoen verlengde zijn contract in Den Haag.

Volgens voorzitter Rob Molenkamp van Hijs is de komst van Joly onder meer mogelijk gemaakt door de hulp van een externe sponsor. 'Wij als bestuur zijn hier uiteraard enorm blij mee, daar we ondanks een lager budget een team hebben dat om de prijzen kan spelen.'

Joly had afgelopen seizoen in 43 wedstrijden 44 goals en 39 assists voor 83 punten, met 46 strafminuten. De inmiddels 24-jarige aanvaller speelde ook een belangrijke rol bij het succesvolle seizoen van Oranje afgelopen jaar. In zes wedstrijden in de Olympische kwalificatie kwam hij tot drie goals en zes assists. Tijdens het WK in Donetsk voegde hij hier nog twee goals en vier assists in vijf wedstrijden aan toe.

De aanvaller werd geboren in Amsterdam, maar verhuisde als jeugspeler naar Franstalig Canada. In 2010/11 maakte hij in Nijmegen zijn Nederlandse debuut. Twee jaar geleden speelde hij in Tilburg, terwijl hij nu zijn tweede jaar in Den Haag tegemoet gaat.