Scheidsrechters tijdens W Ku18 2024 Heerenveen
Scheidsrechters tijdens W Ku18 2024 Heerenveen — © Peter Majolee/IIHF

26 januari 202412:48

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Record aantal internationale aanwijzingen voor TeamStripesNL

De laatste jaren is er hard gewerkt door de scheidsrechterscommissie om nieuwe scheidsrechters te werven en om TeamStripesNL verder te begeleiden en ontwikkelen. Met in totaal 18 aanwijzingen van de IIHF, hebben onze scheidsrechters een record te pakken en wordt hard werken beloond.

Seizoen 2023-2024 is een uitstekend seizoen voor TeamStripesNL. Met maar liefst een totaal van 18 aanwijzingen verdeeld over 11 scheidsrechters met een IIHF licentie, is dit een record.

Onder de aanwijzingen zitten een paar hele mooie. Zo is Britt Kösters naar het A-poule U18 geweest, heeft ze op uitnodiging een 4 landen toernooi gefloten en wedstrijden gedaan in de EWHL. Ook Jeroen Klijberg is beloond voor zijn harde werken met 3 verschillende aanwijzingen, waaronder de een derde ronde aanwijzing voor de OKT in Polen. Naast Jeroen heeft ook Louis Beelen een derde ronde aanwijzing OKT in Engeland gekregen.

Andere bijzondere aanwijzingen zijn die van Adler Steenstra die nu bij de Youth Olympic Games in Korea zit en Brian van Rijzewijk die naar Zuid-Afrika mag voor een toernooi.

Hard werken wordt beloond, zo hebben maar liefst 4 scheidsrechters hun eerste aanwijzing gekregen. Het gaat om Nick van Grinsven, Brian van Rijzewijk, Jennifer Bannink en Bram Zwarthoed.

Ramon Sterkens is met zijn 17e WK aanwijzing koploper van de in totaal 14 scheidsrechters met een IIHF licentie.

IIHF Officiating Coach Debby Hengst heeft 2 toernooien aangewezen gekregen en Referee in Chief Martin de Wilde is uitgenodigd door de IIHF om middels het Shadow Program als Coach naar het WK18IIB in Spanje te gaan.

Naast de scheidsrechters met en internationale licentie zijn we vorig jaar gestart met een uitwisselingsprogramma met Hongarije. Dit jaar zijn Mike Overweg en Willem Gloudemans naar Budapest geweest om 2 wedstrijden te fluiten en hebben wij 2 scheidsrechters uit Hongarije ontvangen voor 2 wedstrijden.

Aanwijzingen 1
Aanwijzingen 2