Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Diego Hofland als captain van Tilburg Trappers
Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Diego Hofland als captain van Tilburg Trappers — © Arie Leeuwesteijn

30 maart 202109:45

Door Joep Meijsen

Regulier seizoen Tilburg Trappers voorbij

Tilburg Trappers komt niet meer in actie in het restant van de reguliere competitie in de Oberliga Nord. Omdat er meer coronabesmettingen zijn ontdekt in de selectie zijn ook de nog resterende wedstrijden van het programma gehaald.

Daarmee kan Trappers zich gaan richten op de play-offs die op 9 april beginnen. Deelname daaraan is vooralsnog niet in gevaar. De ploeg kan echter nu ook voor de tweede week op rij niet trainen. Trappers is niet de enige club in de Oberliga Nord in dit bootje. Ook Hamburg Crocodiles komt voorlopig niet meer in actie.

Tilburg Trappers eindigt dit seizoen op de tweede plaats in de Oberliga Nord, achter Hannover Scorpions. De tegenstander van Tilburg in de eerste ronde van de play-offs wordt bekend na het spelen van de voorronde. Zoals het er nu naar uitziet is dit Leipzig, Hannover Indians of Diez-Limburg.

De coronaregels in de play-offs zijn streng. Er wordt veel gecontroleerd en bij een positieve test wordt de wedstrijd direct reglementair verloren. Dit gebeurde in de Oberliga SĂĽd al in de voorronde van de play-offs. EC Peiting van Nardo Nagtzaam plaatste zich zonder te spelen voor de volgende ronde vanwege coronabesmettingen bij de tegenstander.