Trappers vanhulten close 1112

10 oktober 201411:30

Door Joep Meijsen

Ritchie van Hulten naar Kemphanen

Eindhoven Kemphanen heeft de selectie op de valreep nog uitgebreid met aanvaller Ritchie van Hulten. De 25-jarige forward zou dit jaar oorspronkelijk voor Dordrechts spelen.

De nieuwe aanwinst van Kemphanen maakt vanavond al zijn debuut in de uitwedstrijd bij Tilburg Trappers, de club waar Van Hulten vorig jaar speelde. De aanvaller had vorig jaar zeven goals en elf assists in 47 wedstrijden voor Tilburg Trappers. De voormalige jeugdinternational speelde eerder ook al een seizoen in Amsterdam. Met het Nederlands team speelde hij twee jaar geleden het Olympisch Kwalificatietoernooi en het WK in Donetsk.

Eerder dit jaar maakte Van Hulten de overstap naar Dordrecht Lions, maar toen die club zich terugtrok uit de Eredivisie zat de 25-jarige in Tilburg opgeleide speler ineens zonder club. 'Ritchie is een sociale jongen, leeft daarnaast ook serieus voor zijn sport en heeft ambitie op meer ijstijd. De afgelopen periode blijkt hij een goede fit te zijn voor ons team en het geeft de selectie meer diepte in de aanvalslinie.'