Pilot systeem beschikbaar gemaakt door Morawa
Pilot systeem beschikbaar gemaakt door Morawa

21 januari 202308:00

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Robotcamera pilot gestart

IJshockey Nederland test samen met Morawa Digital

IJshockey Nederland wil graag de ijshockeysport breder onder de aandacht brengen. We willen het liefst alle niveaus uitzenden, van U9 tot en met Eredivisie. Samen met het Oostenrijkse Morawa (ook leverancier van Hockey Data wedstrijd data) kan de camera volledig automatisch werken bij wedstrijden van clubs. Zelfs de score, straffen komen automatisch in de uitzending.

Op dit moment hebben we een testcamera van Morawa die we in Heerenveen ‚Äď Thialf uitproberen. Dit weekend zijn de wedstrijden te zien IJshockey Nederland/live. (zie button hieronder) In de toekomst zullen we dit helemaal integreren in onze Hockey Data software.

Kosten

We willen dit systeem aantrekkelijk maken voor alle clubs van IJshockey Nederland. De clubs krijgen binnenkort een uitnodiging bij de interland Team NL vrouwen ijshockey tegen het Oostenrijkse nationale damesteam. Hier is het systeem met eigen ogen te aanschouwen.

Morawa Digital

Morawa is een van de grootste digitale leveranciers van Oostenrijk maar geven ook kranten en boeken uit. Nadat Morawa, Hockey Data had overgenomen, zijn ze nauw betrokken bij ijshockey. In Tilburg waren ze al langer op de hoogte van de producten van Hockey Data want de Oberliga registreert haar wedstrijden ook in Hockey Data.