Final Four 2019 Flyers Devils Wurm

19 mei 202120:09

Door Joep Meijsen

Ronald Wurm tekent twee jaar bij in Den Haag

International Ronald Wurm blijft langer bij Cairox Hijs Hokij Den Haag. De aanvaller ondertekende een contract voor twee jaar bij de meervoudige landskampioen.

Wurm zou eigenlijk dit seizoen al uitkomen voor Den Haag, maar vanwege corona bleef zijn optreden beperkt tot oefenwedstrijden. De afgelopen jaren speelde Wurm in Heerenveen. Tijdens het laatste seizoen van de Beneliga goed voor drie goals en 17 assists in 20 wedstrijden, waarmee hij de nummer zeven was op de topscorerslijst van de Friese landskampioen.

De inmiddels 34-jarige aanvaller begon ooit in Den Haag met ijshockey en speelde eerder verschillende seizoenen op het hoogste niveau bij de club. Tijdens het laatste optreden van het nationale team, het Olympisch kwalificatietoernooi in Kazachstan, maakte Wurm deel uit van de selectie van de nationale ploeg.

Wurm debuteerde op 6 november 2009 in de nationale ploeg en speelde in totaal 70 interlands, waarin hij 11 keer scoorde en 19 assists voor zijn rekening nam. Daarmee behoort hij tot de topscorers onder de actieve internationals.

Hijs Hokij maakt vaart met de samenstelling van de selectie. De club heeft inmiddels elf spelersnamen bekendgemaakt. Eerder verlengden naast Wurm ook de Canadese doelman Brett Magnus, Jay Huisman, Stace van Bentem, Joey Oosterveld, Stijn Knoop, Justin Evers, Bjorn Borgman, Jay de Ruiter, Levi Boer en Jasper Kick hun overeenkomsten met de club. Ook verstekte Cairox Hijs Hokij zich met Ernesto Klem.