Toews Pucks

28 oktober 201822:21

Door Joep Meijsen

Round-up: Devils wint in Thialf, Trappers langs Halle, Eaters blijft winnen, dubbele cijfers Tigers

Nijmegen Devils plaatste zich zondag voor de halve finales van de beker met een 2-5 overwinning in Thialf. De Oberliga-Trappers haalden de volle buit binnen in Halle, Eaters blijft maar winnen en Amsterdam was veel te sterk voor de Beneliga-Trappers

Unis Flyers Heerenveen - Ahoud Devils Nijmegen 2-5

RJ Reed had drie goals en een assist in de 2-5 overwinning voor Nijmegen in Heerenveen. Levi Houkes pikte twee goals en twee assists op. Daarmee klimt Devils voorlopig naar de tweede plaats van de ranglijst en heeft de ploeg zich definitief geplaatst voor de halve finales van de beker.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd het nummer Standing Strong gelanceerd door The Bounty Hunters, die op een vrachtwagen het ijs op kwamen rijden en na afloop nog een spetterend concert gaven. Op vijf uur werd ook de videoclip officieel gelanceerd.

Het was echter Devils dat in de eerste periode het sterkste overeind stond op het Friese ijs. De ploeg van Alexander Jacobs kwam sterk uit de startblokken en zette direct veel druk op het doel van Sjoerd Idzenga. Nijmegen kwam echter op voorsprong via een uitbraak halverwege de openingsperiode. Scherpschutter RJ Reed maakte mooi ruimte voor zichzelf en met de Friese doelman uit positie schoot hij vanaf de zijkant raak.

Het was een verdiende beloning voor een sterke opening van het duel. De periode eindigde echter in evenwicht toen een misverstand tussen goalie en defense bij Nijmegen ertoe leidde dat de puck uiteindelijk eigenlijk bijna op de doellijn van het lege doel lag. Adam Bezak liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en tikte de puck binnen.

De openingsfase van de tweede periode was bijna het spiegelbeeld van de eerste doorgang. Nu was het Heerenveen dat het overwicht had in de wedstrijd en joeg op de voorsprong. De ploeg van Mike Nason toonde zich echter niet zorgvuldig in de afronding. De gouden wet van de sport is dat je dan vanzelf het deksel op de neus krijgt. Dat gebuerde met nog iets meer dan anderhalve minuut te spelen in de periode. Het schot vanuit de tweede lijn viel binnen, met Levi Houkes als de maker van het doelpunt.

Een straf tegen Aldo van Aalderen nog voor het tweede rustsignaal zorgde ervoor dat Nijmegen met een man meer aan de slotperiode kon beginnen en de ploeg sloeg direct terug. Nick de Jong bediende RJ Reed perfect en de Nijmeegse topscorer rondde vakkundig af, 1-3.

Flyers joeg op de aansluitingstreffer en zette Nijmegen opnieuw klem. Tot een doelpunt leidde dat echter niet. Dat kwam apart genoeg pas tijdens een Nijmeegse powerplay. Met Jasper Nordemann in de strafbank kreeg Marco Postma een shorthanded goal op een presenteerblaadje aangegeven.

Lang kon Heerenveen hier echter niet van profiteren. Pippo Limnell mocht ook gaan brommen, waardoor Nijmegen met twee man meer op het ijs kwam te staan. Levi Houkes zorgde voor de kundige deflectie voor het doel voor de 2-4. In de slotfase haalde Flyers de doelman nog naar de kant tijdens een powerplay, maar het was opnieuw Reed die Trevor Hunt te snel af was in achtervolging op een puck die hard weg was geschoten en via de boarding terug was gekomen tot voor het doel. De 26-jarige forward uit Millet in Alberta hoefde de puck uiteindelijk alleen nog in het doel te tikken voor de 2-5.

Saale Bulls Halle - Tilburg Trappers (Oberliga) 2-5

Tilburg Trappers is terug bovenaan de ranglijst van de Oberliga Nord. De ploeg van Bohuslav Subr won de uitwedstrijd in Halle met 2-5. Giovanni Vogelaar en Nardo Nagtzaam hadden ieder een goal en een assist in het duel. Trappers kwam via Nagtzaam op voorsprong na drie minuten spelen in de tweede periode, vijf minuten later verdubbelde Jordy Verkiel de voorsprong, alvorens Tim May in de openingsfase van de laatste doorgang de eerst treffer namens Halle liet noteren. In de minuten daarop sloeg Tilburg echter hard terug via Vogelaar en De Bonth, alvorens Nathan Robinson en Jordy van Oorschot in de slotfase nog doelpunten uitwisselden. De treffer van Van Oorschot viel in het lege doel.

Microz Eaters Limburg - Zoetermeer Panters 7-3

Geleen blijft maar winnen. Ook dit weekeinde is er de volle buit voor de trots van Limburg. Matthew Beer had drie goals en een assist in de 7-3 overwinning op Zoetermeer Panters. Tom Marx en Vadim Gyesbreghs scoorden ieder twee keer, terwijl Lukasz Bartak drie assists op zijn naam bracht. Geleen moest daarbij wel in het tweede deel van de ontmoeting een 1-2 achterstand goedmaken nadat Valentijn Scheffe Panters in de openingsminuut op voorsprong had gezet en tien minuten later Cas Staps Zoetermeer zelfs op 0-2 bracht. In de slotminuut kwam ook Thomas Borgman nog tot scoren.

Tilburg Trappers (Beneliga) - Amsterdam Tigers 1-11

Opnieuw dubbele cijfers tegen het team van Tilburg in de Beneliga. Deze keer was het Amsterdam dat de teller pas na elf goals liet stoppen. Tilburg scoorde zelf halverwege het duel een keer op de powerplay, met Michal Stoklosa als de maker van het doelpunt. Bij Amsterdam scoorden Calvin Pohlman drie keer, was Dean Versteeg twee keer succesvol en kwamen verder Ivan Muso, Bjorn Borgman, Marcel Kars, Tobias Kathan, Connor Barette en Rocco van Hoorn nog tot scoren.