1907 0824

5 oktober 201823:48

Door Joep Meijsen

Round-up: Eerste verlies Trappers - Flyers troeft Devils af - Hijs klopt Panters

Heerenveen is met een prima overwinning in Nijmegen begonnen aan de bekercompetitie, Den Haag pakte tegen Zoetermeer de eerste zege van het nieuwe seizoen en de Oberliga-Trappers gingen juist voor het eerst onderuit in het nieuwe seizoen.

Ahoud Devils Nijmegen - Unis Flyers Heerenveen 2-5

Nijmegen en Heerenveen speelden op vrijdagavond een boeiend duel in het Triavium, waarin Heerenveen uiteindelijk de sterkere ploeg was. Tony Demelinne en Ronald Wurm hadden ieder twee goals en een assist in de 2-5 zege in het Triavium.

Het duel tussen Nijmegen, dat het seizoen was begonnen met twee zeges, en Heerenveen, dat in het openingsweekeinde niet in actie kwam, begon boeiend. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd, al werd er af en toe wel slordig gespeeld. Het evenwicht in het duel golfde daarbij een paar keer op en neer, maar uiteindelijk strafte Flyers de Nijmeegse fouten afdoende af om de punten mee naar huis te nemen.

Flyers kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Tony Demelinne die voor het doel attent reageerde. Amper twee minuten later was het weer raak. Jasper Nordemann, vorig jaar nog actief in Nijmegen schoot na een goed uitgevoerde counter in de verre hoek raak. Nog voor de pauze sloeg Nijmegen terug via een treffer van Ritchie van Hulten die een goede combinatie met Levi Houkes afrondde.

Het publiek was amper terug in de stoelen toen de stand op gelijke hoogte werd getrokken. Een schot van Eden Branden werd geblokt, maar RJ Reed stond op de goede plek om de puck op te vangen en deze vanuit de pols met een hard schot in de verre bovenhoek te deponeren, 2-2.

Nijmegen ging daarna op jacht naar de voorsprong, maar het was opnieuw een sneluitgevoerde counter van Heerenveen die tot een treffer leidde. Ronald Wurm gaf de prima pass en Tony Demelinne vond de open hoek. Vijf minuten later was het weer raak. Nijmegen verspeelde in de opbouw de puck en deze keer was het Demelinne die Wurm bediende.

Devils was in de slotfase nog een keer dichtbij de aansluitingstreffer toen Reed het ijzerwerk raakte tijdens een powerplay, maar zodra Heerenveen weer compleet was, besliste de ploeg van Mike Nason het duel definitief. Marco Postma verzorgde de pass en opnieuw was het Ronald Wurm die voor de afronding zorgde.

Nijmegen mag zondag op zoek naar herstel in Geleen, terwijl Heerenveen een thuiswedstrijd tegen Amsterdam op het programma heeft staan.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Zoetermeer Panters 7-3

De Haaglandse derby werd vrijdagavond in het voordeel van Den Haag beslist, dat daarmee na het verlies van het duel om de Ron Bertelingschaal en de nederlaag in de bekercompetitie tegen Nijmegen voor het eerst punten pakte. Oliver Pataky en Mike Verschuren hadden ieder twee goals, Jurryt Smid had vier assists.

Via een goal van Maurice van der Schuit kwam Den Haag na vijf minuten spelen op voorsprong. Het was echter Valentijn Scheffe die Zoetermeer in ieder geval voor even langszij bracht. Den Haag sloot echter de eerste periode af met een voorsprong van 3-1 door goals van Jasper Kick en Pataky. Diezelfde Slowaak sloeg daarna kort na de hervatting nog een keer toe voor de 4-1.

Mike Verschuren en Raymond van der Schuit maakten er daarna zelfs 6-1 van alvorens Panters terugsloeg via goals van Thomas Borgman en Joy Turpijn. De laatste twee feestjes waren echter voor Den Haag. Eerst was er nog de tweede treffer van Mike Verschuren en tenslotte het eindsignaal, waardoor de winst een feit was.

Zoetermeer staat na twee wedstrijden nog op 0 punten, terwijl Den Haag nu op drie punten staat. Panters ontvangt zaterdagavond in het eigen Silverdome Geleen. Den Haag komt pas weer op 12 oktober in actie. Dan staat de kraker tegen Heerenveen op het programma.

EXA Icefighters Leipzig - Tilburg Trappers (Oberliga) 3-2

Het moest natuurlijk een keer gebeuren gezien de volle ziekenboeg, maar Tilburg verloor vrijdagavond voor het eerst in het nieuwe Oberliga-seizoen. Leipzig was in eigen stadion met 3-2 de winnende ploeg. Tilburg brengt echter toch een punt mee naar huis, aangezien het duel pas in overtime werd beslist.

In de overtime liep Max Hermens tegen een straf aan en tijdens de powerplay haalde de Fin Antti Paavilainen de trekker over om Leipzig de winst te bezorgen. Voor dit tijd was Tilburg al twee keer teruggekomen uit achterstand. Eerst was het Daniel Volynec die de Ice Fighters op voorsprong bracht. In de slotperiode van de eerste periode zorgde Reno de Hondt voor de gelijkmaker.

Veertien minuten voor tijd bracht Marvin Miethke zijn team voor de tweede keer op voorsprong, maar het was Giovanni Vogelaar die ervoor zorgde dat Trappers tenminste nog een punt overhield aan de tweede verre uitwedstrijd in enkele dagen tijd.

Trappers blijft daardoor nog wel alleen aan kop in de Oberliga Nord, met zestien punten uit zes wedstrijden. Hannover Indians won in eigen huis in overtime van Halle en nadert daardoor tot op Ă©Ă©n punt. De andere ploeg uit Hannover, de Scorpions, verloren uit in Hamburg, waardoor die ploeg terugvalt naar de vierde plaats. Herne won in eigen huis de derby tegen Essen en staat nu derde met twaalf uit zes.

Rostock Piranhas is zondag de volgende tegenstander voor Tilburg.