Trappers Mitch Bruijsten skate 2018

12 oktober 201822:37

Round-up: Scorpions bijten Trappers, monsterscore Devils, Hijs-Flyers gestaakt

Hannover Scorpions uit blijft een lastige horde voor Tilburg Trappers. De Nederlandse vertegenwoordiger in de Oberliga Nord verloor de uitwedstrijd op vrijdagavond na penaltyshots. Nijmegen Devils walste over de Beneliga-Trappers heen, Eden Branden scoorde vier keer. Den Haag tegen Heerenveen kende een teleurstellend voortijdig einde en Zoetermeer pakte de eerste punten.

Hannover Scorpions - Tilburg Trappers (Oberliga) 4-3

Tilburg Trappers hield bij Hannover Scorpions de score overeind om uit iedere wedstrijd tot nu toe dit seizoen Ă©Ă©n punt te halen. Acht seconden voor tijd was het Mitch Bruijsten die voor de 3-3 zorgde, waardoor Tilburg minimaal Ă©Ă©n punt overhield aan het duel. Daar bleef het ook bij, want Hannover nam na de doelpuntloze overtime de penaltyshots beter. Sean Fischer krijgt het winnende doelpunt op zijn naam.

De gevreesde toplijn van Hannover met Björn Bombis Patrick Schmidt en Dennis Schütt kon vrijdagavond weinig potten breken tegen Tilburg. Het trio stond op het ijs voor alledrie de tegengoals van de ploeg uit de Hanzestad. De drie forwards namen wel de powerplay-goal voor hun rekening waarmee Hannover tot de late gelijkmaker van Bruijsten de winst leek te pakken.

In een wedstrijd met weinig schoten van beide kanten en slechts tien strafminuten verdeeld tussen de twee teams kwam Scorpions op voorsprong via een goal van Marian Dejdar. Het was 2,5 minuut later Jonne de Bonth die voor de gelijkmaker zorgde. Halverwege het duel was het Jordy Verkiel die Tilburg op voorsprong zette. Dat werd vroeg in de slotperiode weer rechtgetrokken door Christoph Koziol.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Unis Flyers Heerenveen 2-4*

De kraker tussen Den Haag en Heerenveen in de Uithof eindigde vrijdagavond in een deceptie. De ontmoeting werd na twee periodes gestaakt vanwege de matige ijsvloer. Op dat moment stond Flyers met 2-4 voor. Heerenveen schoot in Den Haag als een komeet uit de startblokken en stond na iets meer dan vijf minuten spelen al met 0-3 voor via goals van Adam Bezak, Pippo Limnell en Kevin Nijland.

Dit leidde tot een goaliewissel in Den Haag, waarbij Tomislav Hrelja plaatsmaakte voor Cas Neuman. Die kreeg na elf minuten spelen de 0-4 tegen via Brent Janssen. Den Haag kwam via een goal van Mike Verschuren in de periode nog iets terug en zag Raymond van der Schuit in de tweede periode nog tot scoren komen, maar daar bleef het dus bij in de Uithof.

Tilburg Trappers (Beneliga) - Ahoud Devils Nijmegen 0-15

Nijmegen voerde vrijdagavond de score op tegen het Beneliga-team van Trappers, 0-15. Na iets meer dan zeven minuten spelen stond het al 0-3 in het voordeel van Devils en die score werd daarna gaandeweg opgevoerd. Kayo van Zoest opende de score na iets minder dan twee minuten. Verder werkten Eden Branden (4), RJ Reed (2), Roderick van den Hout, Nick de Jong, Levi Houkes, Rick Wijnen, Jim Gudden, Eef Gerritsen (2) en Jeffrey Melissant aan hun aanvallende statistieken.

Zoetermeer Panters - Amsterdam Tigers 5-3

Zoetermeer Panters poetste in de laatste dertien minuten van het duel tegen Amsterdam een 1-3 achterstand weg om de eerste zege in de bekercompetitie te boeken. Dean Versteeg bracht Amsterdam na zes minuten spelen op voorsprong. Die stand bleef staan tot na de eerste dweilpauze toen Thomas Borgman de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Tobias Mrkvicka maakte er 1-2 van, terwijl een kwartier voor tijd Rocco van Hoorn voor de 1-3 zorgde.

Daarna was het echter de beurt van Zoetermeer om het eigen publiek op de banken te krijgen. Erik Brand zorgde voor de aansluitingstreffer, Joy Turpijn nam de gelijkmaker voor zijn rekening en Valentijn Scheffe het uiteindelijke winnende doelpunt. Het gebeurde allemaal in minder dan vier minuten in de slotperiode. Acht seconden voor tijd was het Jay Huisman die in het lege net de wedstrijd definitief besliste.