IMG 3678

30 september 201819:56

Round-up: Trappers in slotfase langs Herne - Eaters verslaat Amsterdam

Tilburg Trappers handhaaft de ongeslagen status in de Oberliga. De regerende kampioen scoorde tegen Herne zes keer op rij in de slotperiode voor een 9-3 overwinning op Herne. Danny Stempher scoorde een hattrick in iets meer dan drie minuten.

Tilburg Trappers - Herner EV

Met bijna 2300 toeschouwers was het IJssportcentrum in Tilburg zondagmiddag weer goedgevuld voor de tweede wedstrijd in drie dagen tegen een tegenstander uit Noordrijn-Westfalen. Het werd een doelpuntrijk duel waarin Trappers uiteindelijk met zeer ruime cijfers de winst naar zich toetrok.

Een shorthanded goal van Giovanni Vogelaar zette Trappers na vier minuten spelen shorthandelop voorsprong, maar Dennis Thielsch zorgde halverwege de periode voor de gelijkmaker. Een dubbele powerplay werd door Mitch Bruijsten netjes afgerond voor de voorsprong. Het was Tilburg dat in de tweede periode tegen de nodige straffen opliep en Herne profiteerde optimaal. Met twee man meer op het ijs scoorden Mike Schmitz en Brad Snetsinger.

Ineens stond Herne voor in het hol van de leeuw. Lang duurde dat niet. Amper een halve minuut na de treffer van Snetsinger bracht Nardo Nagtzaam de ploegen weer in evenwicht. Die stand bleef lang op het scorebord staan. Pas dertien minuten voor tijd kwam Tilburg op nieuw op voorsprong. Mitch Bruijsten scoorde de goal op de powerplay.

Daarna gingen de sluisdeuren open en kon het publiek op de banken gaan staan. Op 50.43 scoorde Danny Stempher zijn eerste van de avond en op 52.26 completeerde hij zijn hattrick. In de slotminuten voerden Max Hermens en Jordy Verkiel de score verder op, 9-3.

Microz Eaters Limburg - Amsterdam Tigers

Nieuwkomer Lukasz Bartek had twee goals en twee assists in de 5-0 overwinning voor Geleen tegen Amsterdam. De hoofdstedelingen, die op zaterdag met een zege op Zoetermeer aan het seizoen waren begonnen. Voor Eaters was het de eerste wedstrijd in de bekercompetitie. De Limburgers openden de score via Bartek na 26 minuten en breidden vanaf dat moment de score met regelmatige intervals op. Lars van Sloun, Tom Marx en Dean Moors scoorden de andere goals namens Eaters. Amsterdam verloor onderweg Michael Mackie-Kwist met een game misconduct wegens boarding.