IMG 5448

2 november 201822:27

Round-up: Trappers verliest in Duisburg, Den Haag ruim langs Amsterdam, Panters start met zege

Tilburg Trappers verloor vrijdagavond met 4-1 in Duisburg. Den Haag zette een reuzestap naar de halve finales van de beker met een ruime zege op Amsterdam.

Duisburg Füchse - Tilburg Trappers (Oberliga) 4-1

Tilburg Trappers verloor voor het eerst dit seizoen binnen de reguliere speeltijd. Waar in midweek redelijk makkelijk werd afgerekend met Duisburg, volgde op vrijdagavond een 4-1 nederlaag. Tilburg kwam via een goal van Kevin Bruijsten na negen minuten spelen nog wel op voorsprong, maar dat bleek ook het enige Trappers-doelpunt. Ricco Ratajczyk maakte na enkele minuten spelen in de tweede periode op de powerplay gelijk, waarna Andre Huebscher zijn ploeg met nog iets meer dan vijf minuten. Duisburg maakte het karwei daarna af in de derde periode. Veertien seconden na de herstart was het Pavel Pisarik die voor de 3-1 zorgde en Sam Verelst zette drie minuten later de eindstand op het scorebord. Diego Hofland had twee assists in het duel. Trappers speelt zondag thuis tegen Berlijn.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Amsterdam Tigers 8-1

Den Haag zette vrijdagavond een nieuwe reuzenstap richting de halve finales van de beker met een 8-1 overwinning op Amsterdam. De Haagse formatie greep al in de eerste periode het voordeel in de wedstrijd via goals van Joey Oosterveld, Mike Verschuren en Oliver Pataky en bouwde de voorsprong in het restant van de ontmoeting verder uit. Raymond van der Schuit scoorde twee keer in de tweede periode om de voorsprong naar 5-0 te tillen en in de openingsfase van de laatste periode waren het Stace van Bentem en Viktor Gibbs Sjödin die het Haagse voordeel nog verder uitbouwden, alvorens John Versteeg iets terugdeed namens Amsterdam. Dani van Schilt bepaalde daarna vijf minuten voor tijd de eindstand op 8-1.

Zoetermeer Panters - Mechelen Golden Sharks 7-4

De Beneliga is begonnen en Zoetermeer is de eerste koploper. De ploeg van coach Ondrej Kratky won vrijdagavond met 7-4 van Mechelen in de eerste Nederlands-Belgische confrontatie van het nieuwe seizoen. Dusan Kmec had twee goals en twee assists voor Panters, terwijl Martin Vachal liefst drie keer scoorde voor Mechelen. Zoetermeer kwam in de openingsfase met 2-0 voor via goals van Joy Turpijn en Thomas Borgman. Via twee goals van Vachal aan het eind van de eerste en het begin van de tweede periode kwam Mechelen weer langszij. Jay Huisman bracht zijn team opnieuw op voorsprong, maar de Golden Sharks zagen Kristof van Looy opnieuw voor de gelijkmaker zorgen. Toch was het Zoetermeer dat met een voorsprong ging rusten. Met nog vijftien seconden op de klok voor de tweede pauze was het Kmec die Panters voor de derde keer op voorsprong zette. Dat zou ook niet meer veranderen. Goals van nogmaals Borgman en Kmec zorgden voor de 6-3, waarna Vachal en Mitchell Riedijk nog doelpunten uit om de eindstand op het scorebord te brengen.