Bad Nauheim vs Trappers 100917 schot vogelaar

28 september 201822:54

Door Joep Meijsen

Round-up: Trappers wint in Essen - Reuzenwinst Devils

Tilburg Trappers won ook zijn derde wedstrijd in de Oberliga dit seizoen. In essen werd met 1-2 gewonnen. Nijmegen Devils maakte vrijdagavond gehakt van het Beneliga-team van Trappers, 17-1.

Essen Moskitos - Tilburg Trappers

Het was een wedstrijd waar vanuit Tilburg met nieuwsgierigheid naar werd gekeken. Essen heeft de ploeg afgelopen zomer versterkt en het team van Frank Gentges was de afgelopen jaren toch al vaak een lastige tegenstander voor Trappers.

Het was vrijdagavond in de met 1652 toeschouwers gevulde Eishalle am Westbahnhof inderdaad Essen dat op voorsprong kwam. Na iets meer dan een kwartier spelen was het Lars Grözinger, overgestapt vanuit Duisburg, die de Muggen op voorsprong bracht.

De tweede periode was nog amper aan de gang toen Rene Behrens tegen een straf aan liep en Trappers voor het eerst in het duel met een man meer op het ijs kwam te staan. Dat leverde direct succes op. Max Hermens haalde de trekker over om beide teams weer op gelijke hoogte te brengen.

De winnende goal viel met nog iets minder dan tien minuten te spelen. Giovanni Vogelaar bracht die treffer op zijn naam. Daarmee haalt Trappers dus na drie wedstrijden nog altijd de volle buit binnen in het Oberliga-seizoen, ondanks de toch redelijk gevulde ziekenboeg.

Herne is zondagmiddag de volgende ploeg die een poging waagt om punten af te snoepen van de kampioen van de afgelopen drie jaar en de koploper van nu.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Ahoud Devils Nijmegen - Tilburg Trappers

Voor die andere ploeg in Tilburg, het team dat uitkomt in de Beneliga, was het een aanzienlijk minder plezierige avond. Het vernieuwde en verjongde team onder leiding van Larry Suarez kreeg in Nijmegen met liefst 17-1 klop. RJ Ross scoorde vier keer, waaronder een loepzuivere hattrick in vier minuten tijd, en had ook nog drie assists. Levi Houkes scoorde drie keer en Jeffrey Melissant, Eef Gerritsen en Kayo van Zoest ieder twee keer. Verder waren er nog goals voor Boris van Bergen, Harley Verkroost, Martijn Geerligs en Eden Branden. Het enige doelpunt van Tilburg viel na 32 seconden in de slotperiode. Ninho Hessels scoorde die goal.