IMG 4097

7 oktober 201820:28

Round-up: Trappers wint van Rostock - Ruime zeges Eaters/Flyers

Danny Stempher had twee goals en een assist in de 5-2 overwinning van Tilburg Trappers op de Piranhas uit Rostock. Twee shorthanded goals in anderhalve minuut hielpen Tilburg richting de zege. Nick Verschuren scoorde drie keer in een 7-1 overwinning voor Geleen tegen Nijmegen, terwijl Ronald Wurm drie goals bijdroeg aan de dikke zege voor Flyers op Amsterdam.

Tilburg Trappers - Rostock Piranhas 5-2

Tilburg Trappers herstelde zich in eigen huis van de nederlaag van vrijdag in Leipzig. Tegen Rostock werd het 5-2 voor Tilburg, dat slechts elf schoten op doel toestond. Danny Stempher opende na tien minuten spelen de score en die stand bleef lang op het scorebord staan. Pas na 35 minuten spelen was het diezelfde Stempher die de tweede Trappers-goal binnenschoot.

Een straf tegen Reno de Hondt wegens slashing leek voor Rostock een uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd, maar de ploeg van Christian Behncke kreeg binnen anderhalve minuut twee keer shorthanded het deksel op de neus. Ivy van den Heuvel en Ryal Collier sloegen allebei toe met een man minder op het ijs om de voorsprong op te voeren naar 4-0.

Via Vikort Beck en Thomas Voronov deed Rostock aan het begin van de slotperiode nog wat terug, maar echt spannend werd het niet meer. Acht minuten voor tijd zette Jordy Verkiel de eindstand op het scorebord. Jordy van Oorschot had drie assists voor een Trappers-team dat Boet van Gestel zag terugkeren na een schorsing en Tijn Jacobs na een blessure.

Microz Eaters Geleen - Ahoud Devils Nijmegen 7-1

Geleen incasseerde zondagavond het eerste tegendoelpunt van de bekercompetitie, maar boekte uiteindelijk een ruime 7-1 overwinning op Nijmegen. Devils kwam weliswaar via een goal van RJ Reed vroeg in de tweede periode op voorsprong, maar daarmee was het ook gedaan met het scorende vermogen van de ploeg uit de Keizerstad.

Eaters kwam via Nick Verschuren langszij en pakte op de valreep van de tweede periode de voorsprong via Lars van Sloun. Daarna werd de voorsprong geleidelijk uitgebreid, met onder meer twee powerplaygoals en een treffer op de delayed penalty. In totaal verschalkte Nick Verschuren zijn oude teamgenoot Deniz Mollen drie keer, pikte Vadim Gyesbreghs een goal en drie assists op en kwamen ook Lukasz Bartek en Glenn Bakx nog tot scoren.

Unis Flyers Heerenveen - Amsterdam Tigers 7-0

Heerenveen zag Ronald Wurm een glaszuivere hattrick scoren in de eerste periode om het voordeel te pakken tegen Amsterdam. In het restant van het duel kwamen ook Jasper Nordemann, Marco Postma, Pippo Limnell en Kevin Nijland tot scoren, zodat er een 7-0 uitslag op het scorebord verscheen. Eaters staat nu aan de leiding in de bekercompetitie met de volle buit uit vier wedstrijden. Heerenveen verloor ook nog geen punten, maar speelde pas twee wedstrijden. Nijmegen en Amsterdam staan samen op de derde plaats met zes punten uit vier wedstrijden.