Beneliga logo 2015 poule B

1 november 201523:50

Door Joep Meijsen

Round-up: zeges Devils en Trappers

Tilburg Trappers won in de BeNeLiga in eigen huis van Zoetermeer Panters. Eerder op de dag boekte het Oberliga-team al een zege op Timmendorfer Strand. Nijmegen Devils was in overtime te sterk voor Eindhoven en Heerenveen won in de beker ruim in Dordrecht.

Elia Urlings had twee goals en een assist in een 3-1 overwinning van het BeNeLiga-team van Tilburg op Zoetermeer Panters. Jeroen van den Broek nam het andere doelpunt voor zijn rekening, terwijl de vorig jaar nog in Tilburg spelende Jurryt Smid de tegentreffer namens Panters voor zijn rekening nam.

Harrie Verdonschot scoorde het winnende penaltyshot om Nijmegen Devils de winst te bezorgen in Eindhoven. Filip Martinec blijft makkelijk punten verzamelen. De forward van Kemphanen had twee goals en een assist in het duel, terwijl ook Mike Verschuren en Perry Muller von Czernicki tot scoren kwamen.

Nijmegen werkte echter tot drie keer toe een achterstand weg. In het tweede deel van de wedstrijd werd eerst een nadeel van 2-0 weggepoetst, vervolgens kwam Devils ook nog terug van 3-2 en 4-3. Willy Schut scoorde drie keer, terwijl ook Jake Hendriks de Eindhovense doelman wist te passeren. Uiteindelijk moesten penaltyshots dus de beslissing brengen.

Heerenveen is met reuzestappen onderweg naar de bekerfinale. In Dordrecht werd met 1-10 gewonnen, waarbij in de slotperiode zes keer werd gescoord. Tony Demelinne scoorde drie keer, Ronald Wurm had een dubbelklapper. Valentijn Scheffe nam de enige Dordtse goal voor zijn rekening.

Het Oberliga-team van Tilburg was met 5-1 te sterk voor Timmendorfer Strand. Diederick Hagemeijer, Danny Stempher, Steve Mason, Maarten Brekelmans en Peter van Biezen waren de doelpuntenmakers. Tilburg staat voorlopig negende op de ranglijst van de Oberliga, al hebben zeven teams boven Trappers meer wedstrijden gespeeld waardoor de stand mogelijk vertekend is.