Nijmegen Antwerpen Beneliga Hendriks kijkt toe 02 2018

17 februari 201800:18

Door Joep Meijsen

Roundup vrijdag: Trappers rekent af met Bulls

Trappers won op vrijdagavond de topper in de Oberliga Nord in Halle met 2-5. In de Beneliga won koploper Den Haag van Herentals en was Nijmegen te sterk voor Antwerpen.

Salle Bulls Halle - Tilburg Trappers

Tilburg zette in de Oberliga de goede reeks voort door de nummer twee in de competitie in Halle met 2-5 te verslaan. Brock Montgomery nam een goal en twee assists voor zijn rekening, terwijl Mitch Bruijsten twee keer het net wist te vinden. Ook Jordy van Oorschot en Danny Stempher kwamen tot scoren namens de regerende kampioen in de Oberliga.

Trappers moest bij Saale Bulls Halle wel werken voor de punten. Via treffers van Schalulek en Schön stond de thuisclub halverwege het duel op een 2-0 voorsprong, alvorens Trappers via goals van Montgomery en Bruijsten negen minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Met al zicht op de overtime was het Jordy van Oorschot die Tilburg anderhalve minuut voor tijd de winst bracht. In de slotminuut scoorden Stempher en Mitch Bruijsten nog een keer om de overwinning een ruim aangezicht te geven.

Door de zege breidt Trappers zijn voorsprong aan kop van de zogenoemde Meisterrunde uit naar 26 punten. Daaronder is het wel close. Het puntverschil tusen de nummer twee en de nummer zeven in de competitie bedraagt slechts zeven punten. In de andere duels in de Oberliga van vrijdagavond wonnen Moskitos uit Essen in eigen huis met 5-3 van Leipzig en waren de Hannover Indians met liefst 7-1 te sterk voor hun stadsgenoten die onder de vlag van de Indians uitkomen in de Oberliga.

Hijs Hokij Den Haag - Era Renomar Hyc

Den Haag bevestigde zijn koppositie in de Beneliga met een 5-2 overwinning in eigen huis op de nummer vier in de competitie, Herentals. Den Haag liep in het duel in de eerste dertig minuten uit naar een 4-0 voorsprong, alvorens Herentals via goals van Chad Brears en Shawn Hulshof in de slotperiode iets terugdeed. In de slotfase zorgde Alan van Bentem er met zijn tweede goal van de avond voor dat over de eindoverwinning geen twijfel meer kon bestaan. Viktor Sjodin, Jurryt Smid en Jeffrey Melissant zorgden voor de andere Haagse treffers tijden het duel. Raymond van der Schuit had drie assists.

Den Haag sluit de reguliere competitie in de Beneliga zaterdag af met de derby tegen Zoetermeer. Herentals heeft voor zondag het thuisduel tegen Tilburg op het programma staan. Volgende week start Den Haag als de nummer één aan de strijd om het Nederlandse kampioenschap tijdens de Final Four in Heerenveen.

Nijmegen Antwerpen Beneliga goal Houkes 02 2018

Ahoud Devils Nijmegen - Antwerp Phantoms

Nijmegen Devils hield voor eigen publiek de kans op thuisvoordeel in de play-offs van de Beneliga, die over twee weken beginnen, overeind met een 4-1 overwinning tegen de Phantoms uit Antwerpen. De Nijmegenaren kwamen kort na de hervatting na de eerste pauze op voorsrong via en goal van Nick de Jong en zagen niet veel later Eef Gerritsen die voorsprong verdubbelen. In het restant van de wedstrijd liep het team van Jeffrey van Iersel via goals van Aivaras Bendzius en Wesley Hendriks zelfs uit naar 4-0 alvorens Patrick van Noten de eretreffer namens Antwerp voor zijn rekening nam.

Devils staat met nog één duel te gaan op de vijfde plaats van de ranglijst in de Beneliga. De achterstand op de vierde plek, die recht geeft op thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs straks en die nu in handen is van Herentals, bedraagt één punt. Op onderling resultaat heeft Herentals het voordeel. Devils speelt zaterdagavond in Heerenveen en zal daar dus moeten winnen. Daarna is het afwachten hoe Herentals zondag in eigen huis tegen Tilburg presteert.

Foto's: Paul Nicolaassen (IJshockeyfoto.nl)