Eaters vs Devils 2017 schot geleen

29 oktober 201722:39

Roundup zondag: Hanen naar kop, Eaters naar 1/2-finale

Eindhoven won ook zijn tweede Beneliga-wedstrijd van het weekeinde en pakken daarmee de koppositie in de competitie. Heerenveen herstelde zich van het verlies in eigen huis van zaterdag met een overwinning in Amsterdam, Geleen plaatste zich voor de halve finales van de beker via winst op Nijmegen en Antwerpen haalde tegen Den Bosch de eerste punten.

Laco Eaters Geleen - Ahoud Devils Nijmegen

In de voorlaatste bekerwedstrijd voor beide teams pakte Eaters met 7-2 de winst en daarmee ook de plek in de halve finales, met Den Haag als mogelijke tegenstander. Eaters besliste de wedstrijd in het tweede deel van de ontmoeting nadat Nijmegen via goals van Nick de Jong en Wessel Copier in de tweede periode was teruggekomen tot 2-2. Jonas Huovinen en Lars van Sloun hadden Geleen in de openingsperiode op voorsprong gebracht. Vanaf de 33e minuut was het echter louter nog Eaters wat de klok sloeg qua doelpunten. Luca Heutmekers bracht de Limburgers zes minuten na de Nijmeegse gelijkmaker weer op voorsprong, vervolgens sloegen ook Jord Smid, Glenn Bakx en Mordy Munichman (2) hun slag.

Dolphin Kemphanen - Zoetermeer Panters

Eindhoven won ook zijn tweede Beneligawedstrijd van het weekeinde. In eigen huis werd met 5-3 gewonnen van Zoetermeer. Hierdoor is de ploeg van Larry Suarez de koploper in de Beneliga, al is de stand nog wat vertekend door het ongelijke aantal wedstrijden van de deelnemende ploegen. Kemphanen heeft Ă©Ă©n punt meer dan Den Haag, dat echter twee wedstrijden minder speelde. Ook Flyers heeft nog minder verliespunten dan Kemphanen.

Eindhoven is echter de ploeg die de punten al binnen heeft. Eerder dit weekeinde via een zege op Herentals en zondag met de winst tegen Zoetermeer. Nick Verschuren is daarbij bijzonder goed op schot. Op zondag voegde hij weer drie goals toe aan zijn totaal voor dit seizoen. Kayo van Zoest en Jorn van Soest scoorden de andere goals.

Zoetermeer kwam via Joy Turpijn nog wel op voorsprong in de wedstrijd en zag Valentijn Scheffe twee keer scoren. Voor Panters was het de derde wedstrijd in de Beneliga, waarvan er een gewonnen werd. Kemphanen heeft negen uit vijf.

Amsterdam Tigers - Unis Flyers Heerenveen

Adam Bezak scoorde drie keer voor Heerenveen, dat de uitwedstrijd in Amsterdam zondag met 2-4 wist te winnen. Ronald Wurm nam de andere Friese treffer voor zijn rekening. In de ontmoeting kwam Flyers via de goal van Wurm na ruim negen minuten spelen op voorsprong. Amsterdam scoorde echter twee keer binnen 36 seconden in de tweede periode, goals van Tobias Kathan en Chris Louwers, om op voorsprong te komen. Lang kon Tigers daar echter niet van genieten. Een halve minuut later kwam Heerenveen via de eerste goal van Bezak langzij, waarna de Slowaak met zijn twee volgende goals het duel besliste.

Antwerp Phantoms - Red Eagles 's-Hertogenbosch

Antwerpen tegen Den Bosch was het duel tussen de twee nog puntloze ploegen in de Beneliga. Phantoms trok het duel uiteindelijk met 3-0 naar zich toe via goals van Simon Dozin, Kevin de Winter en Ben van den Bogaert. Mike Jansen had de shutout voor Antwerp.