Eaters heinonen in goal 1112

22 april 201315:59

Door Joep Meijsen

Ruijters hoofdsponsor af bij Geleen

Geleen raakt zijn langjarige hoofdsponsor kwijt. Vastgoedbedrijf Ruijters doet als sponsor na dertien seizoenen een stap terug bij de onttroonde landskampioen.

Dat maakt Geleen bekend. De club zegt dat het besluit al langere tijd verwacht werd en dat hiermee bij de plannen voor komend seizoen al rekening was gehouden. De organisatie die op dit moment de bestuurlijke verantwoordelijkheid op zich neemt bij Eaters voert gesprekken met mogelijke sponsoren.

Ruijters blijft wel actief als sponsor. Ook een andere belangrijke sponsor, Schilderwerken Bijsmans Heerlen, doet een stap terug bij de club die afgelopen jaar met een faillissement werd geconfronteerd. Vorige week nog trad het bestuur van de nieuwe stichting terug omdat er onvoldoende zekerheden waren over de invulling van de begroting.

De dagelijkse gang van zaken wordt op dit moment behartigd door sponsorstichting PIJL met Ger de Wit als voorzitter. Ruijters was met enorme voorsprong de langst dienende naamsponsor in het Nederlandse ijshockey.