Flashback Barbier belgie

27 februari 201400:09

Door Remco

Ruime oefenzege voor Oranjedames

Het Nederlandse damesteam heeft in de voorbereiding op het naderende WK in Letland een overwinning geboekt op Belgi√ę. In Deurne won Nederland met 0-7.

De Belgische vrouwen konden in Deurne weinig tegenstand bieden. Nederland domineerde de gehele wedstrijd en nam in de eerste periode al een 0-5 voorsprong. Mieneke de Jong had twee goals. Julie Zwarthoed, Myrthe Martens en Jessie Tegelaar wisten ook te scoren.

Na een slechte tweede periode, wist Oranje in de derde periode nog tweemaal te scoren. Jet Milders en Julie Zwarthoed bepaalden de eindstand op 0-7.

Volgende maand zal de tegenstand in Letland een stuk zwaarder zijn voor de ploeg van bondscoach Joep Franke. De oud-speler van onder andere Groningen en Geleen nam het stokje over van Willem van de Kraak, die de dames een aantal jaren onder zijn hoede had. In het Letse Ventspils neemt Nederland het op tegen gastland Letland, Hongarije, Noord-Korea, China en Kazachstan. Vorig jaar behaalde Oranje een knappe tweede plek tijdens het WK in Straatsburg.

In de tussentijd probeert het team nog steeds om donaties op te halen voor dat WK. Het Nederlands Vrouwenteam heeft nog zeventien dagen om de beoogde tienduizend euro in te zamelen. Via de crowdfundingactie is inmiddels al meer dan 6000 euro toegezegd. Doneren kan nog steeds via de site van Wij Zijn Sport.