12 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Salonen blijft bij Trappers

De Finse aanvaller Joel Salonen blijft definitief bij Tilburg Trappers. De forward was op proef bij Tilburg als vervanger van Marco Peluso. De 31-jarige aanvaller speelde de afgelopen periode al mee bij Trappers.

Salonen speelde afgelopen seizoen voor Varese in de hoogste Italiaanse divisie. Hij was daar een teamgenoot van Steve O'Brien, die in het verleden nog voor Nijmegen uitkwam. Bij Varese kwam Salonen afgelopen seizoen tot elf goals en dertien assists in 33 wedstrijden.

De op 15 januari 1974 in Hńā‚ā¨meenlinna geboren linkervleugel-aanvaller speelde een jaar eerder voor de Nottingham Panthers in het Verenigd Koninkrijk en verschillende ploegen in eigen land. 'Een sterke, slimme jongen die technisch goed onderlegd is en bovendien nog een stukje ervaring met zich meebrengt', zo omschreef algemeen directeur Theo van Gerwen de nieuwkomer in Brabants Dagblad.

Tilburg Trappers verloor afgelopen zondag de derde wedstrijd op rij. Tegen het Duitse Ratingen werd met 2-4 verloren. Vanwege een griepje deed Salonen echter niet mee. Afgelopen week verloor Trappers ook van twee sterke tegenstanders in Denemarken.