1923 0187

10 februari 201908:10

Saturday roundup: Amsterdam verrast Herentals

Amsterdam Tigers zorgde voor een enorme stunt zaterdag door koploper Herentals te verslaan. Elders won Bulldogs Luik de topper tegen Eaters Geleen en waren er overwinningen voor Nijmegen en Leuven.

Amsterdam Tigers - ERA Renomar HYC Herentals

In de strijd om de achtste en laatste plek voor de play-offs deed Amsterdam uitstekende zaken. Vorige week versloeg de ploeg van coach Frank Versteeg al de directe concurrent Zoetermeer, ditmaal won Amsterdam zelfs van topploeg Herentals.

De Belgische formatie greep in het eerste kwartier tot tweemaal toe een voorsprong via Vincent Morgan. De thuisploeg kwam telkens weer langszij via doelpunten van Lance van Duin en John Versteeg. Daarna kreeg Herentals een ongekend pak slaag. Amsterdam scoorde maar liefst vier onbeantwoorde doelpunten waaronder de tweede goal van de avond van John Versteeg.

Aan het begin van de periode leek de wedstrijd definitief over toen Stef Overweg voor de 7-2 tekende. Toch kwam Herentals nog heel dichtbij in de slotminuut na de 7-6 van Preston Shupe. Amsterdam wist in de laatste seconden toch de winst veilig te stellen.

Tigers heeft nu de achtste plek in handen met twee punten voorsprong op Zoetermeer. Herentals staat nu tweede met drie punten achterstand op Eaters maar ook met drie wedstrijden minder gespeeld.

Bulldogs Liège - Microz Eaters Limburg

In een spannend duel in Luik ging de thuisploeg uiteindelijk er met de winst vandoor na overtime. Eaters kwam al vroeg op voorsprong dankzij een powerplaygoal van Nick Verschuren. De Limburgers mochten de tweede periode ook beginnen met een powerplay maar Bryan Henry sloeg shorthanded toe: 1-1. Halverwege de periode kwam Luik via Yoren De Smet voor het eerst op een voorsprong. In het tweede deel van de periode kwam Eaters opnieuw aan de leiding na goals van Lars van Sloun en Lukasz Bartak.

Dat leek lange tijd genoeg voor de drie punten. Ex-Eater Akim Ramoul gooide echter twee minuten voor tijd roet in het eten door de gelijkmaker te scoren. In de verlenging scoorde Alexandre Bremer al binnen een minuut de winnende goal.

Voorlopig staat Eaters nog wel eerste op de ranglijst met 46 punten uit 20 wedstrijden. Herentals volgt met 43 uit 17 en Heerenveen met 42 uit 16. Luik vinden we terug op de vierde plek met 41 punten uit 19 wedstrijden.

Overige duels

Kersverse bekerwinnaar Ahoud Devils Nijmegen won ook de uitwedstrijd tegen Zoetermeer Panters. Devils nam een 0-3 voorsprong door goals van Jeffrey Melissant, RJ Reed en Marcel Kars. Zoetermeer kwam in de derde periode binnen zeven minuten terug tot 3-3 door goals van Valentijn Scheffe, Joy Turpijn en Bas Tammerijn. In de laatste tien minuten stelde Nijmegen toch de overwinning veilig. Levi Houkes, Branden Eden en RJ Reed zorgden voor de 3-6 eindstand.

Chiefs Leuven vergat vrijdagavond te winnen in Den Haag. Een dag later won Leuven thuis wel met 5-3 van Antwerpen Phantoms. Alec James was wederom goed voor twee goals.