1917 0859

15 december 201822:58

Saturday roundup: Eerste zege voor Phantoms

Op zaterdagavond speelden de zes laagst geklasseerde teams van de Beneliga tegen elkaar. Antwerp won uit tegen Mechelen en is daarmee verlost van de hatelijke nul. Leuven won in Zoetermeer en Amsterdam versloeg Tilburg.

Mechelen Golden Sharks - Antwerp Phantoms

Mechelen begon in eigen huis voortvarend aan het duel. Binnen tien minuten stond Sharks al met 2-0 voor na doelpunten van Olivier Bouchard en de Litouwer Aivaras Bendzius.

In de 26e minuut scoorde Akke Klijsen met een powerplaygoal de aansluitingstreffer namens Phantoms. Iets meer dan een minuut later zorgde zijn oudere broer Bram Klijsen de gelijkmaker. Antwerp kwam na 34 minuten zelfs op voorsprong dankzij de tweede seizoenstreffer in de Beneliga van Axl Kila. Routinier Olivier Bouchard zorgde er echter voor dat Mechelen met een gelijke stand de tweede pauze inging.

Jens Theunis zou uiteindelijk al aan het begin van de derde periode de winnende treffer scoren. Het was voor de verdediger van Phantoms zijn eerste goal in de Beneliga dit seizoen. Phantoms komt door de overwinning op gelijke hoogte met Tilburg, beide ploegen hebben drie punten. Antwerp heeft echter twee wedstrijden meer gespeeld dan de Brabanders.

Zoetermeer Panters - Chiefs Leuven

Alec James was in Zoetermeer de held van de wedstrijd. De aanvaller van Leuven scoorde driemaal waaronder de winnende goal in overtime.

In de eerste periode kwam de thuisploeg als eerste op het scoreformulier. Berry Donders veroverde de puck in het eigen vak, waardoor Panters een aanval kon starten. Uiteindelijk vond Michael van Rijswijk met een prima pass diezelfde Donders. De aanvaller schoot daarna knap raak: 1-0. Tijdens de eerste Belgische powerplay kwam Leuven na negentien minuten op gelijke hoogte dankzij de eerste treffer van Alec James.

Na vier minuten in de tweede periode zette James zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. Rino Dhondt vond de vrijstaande James met een mooie pass van achter het doel. Heel lang kon Leuven niet genieten van de voorsprong, een minuut later bracht Erik Brand zijn Panters langszij. Dusan Kmec kreeg al vallend de puck toch bij Brand die goalie Malinowski daarna verraste met een op het oog houdbaar schot.

Halverwege de tweede periode kwam Leuven opnieuw op voorsprong met de tweede powerplaygoal van de avond. Iniaz Steyaert zag zijn inzet langs de Finse goalie Lauri Ramo glippen. Die goal leek lange tijd de winnende goal te zijn totdat Michael van Rijswijk met een schot vanaf de blauwe lijn in de 56e minuut de 3-3 scoorde.

In de verlenging kregen beide ploegen de kans op de zege. Uiteindelijk was het James die de game-winning goal noteerde voor Leuven. Chiefs stijgt daarmee naar de zevende plek met 10 punten uit 9 wedstrijden. Panters bezit de tiende plek met 5 punten uit 7 wedstrijden.

Picnic Amsterdam Tigers - Tilburg Trappers Toekomstteam

In de Jaap Edenhal was het de avond van John Versteeg. De oud-international scoorde maar liefst vier maal tegen Trappers. Versteeg had in de eerste periode al een hattrick te pakken. Ook Ivan Muso en Stef Overweg scoorden al voor de pauze, zodat de wedstrijd na twintig minuten al beslist leek. Na de pauze zette Delaney Hessels Tilburg op het scorebord maar van een comeback was geen sprake. In de 36e minuut bepaalde Versteeg de eindstand op 6-1.

Tigers klimt op de ranglijst naar de negende plek met zes punten uit acht wedstrijden. Trappers staat elfde met drie punten uit zes wedstrijden.