2011 0945

27 oktober 201901:00

Door Joep Meijsen

Saturday roundup: Flyers in overtime langs Devils, ruime zege Eaters

Trevor Petersen had twee goals en een assist, inclusief de winnende treffer, in de overtime-zege van Heerenveen tegen Nijmegen zaterdagavond. Geleen won met ruime cijfers van Tilburg.

Unis Flyers Heerenveen - Select 4-U Nijmegen Devils 3-2 (OT)

Heerenveen en Nijmegen kwamen elkaar zaterdagavond voor de tweede keer binnen een etmaal tegen en maakten er in een goedgevuld Thialf een spannende wedstrijd van. Voor 1850 toeschouwers was het uiteindelijk de thuisclub die in overtime de zege naar zich toetrok en daarmee de ongeslagen status in het seizoen wist te handhaven.

Het duurde tot de derde periode voor er doelpunten vielen in het duel, maar dat wil niet zeggen dat er in de eerste twee periodes niets gebeurde. Vooral in de tweede doorgang ontspon zich een boeiend duel tussen twee teams die goed aan elkaar gewaagd waren. Ook een tactisch duel, waarbij de beide ploegen erin slaagden de tegenstander goed aan de zijkant te houden en de beide goalies, Deniz Mollen en Martijn Oosterwijk paraat stonden op het moment dat er toch gevaarlijke schoten kwamen.

Cruciaal moment in de wedstrijd was vlak voor het eindie van de tweede periode toen Nijmegen tegelijkertijd straffen wegens hooking (Raymond van der Schuit) en een bench minor wegens te veel spelers op het ijs tegenkreeg en Flyers dus met twee man meer op het ijs aan de slotperiode mocht beginnen. Die kans liet Heerenveen niet lopen en Juha Kiiholma profiteerde van een losvallende puck voor het doel om hoog raak te schieten.

Bij Nijmegen vond men dat deze treffer afgekeurd had moeten worden en de protesten leidden tot een volgende powerplay waarin Flyers de kans had de wedstrijd naar zich toe te trekken. Devils rechtte echter de rug en voltooide een prima penaltykill. Nijmegen kreeg na ruim zes minuten spelen zelf de mogelijkheid met een man meer op het ijs en rondde dat af met een diagonaal schot in de bovenhoek van Jeffrey Melissant.

Lang kon Devils niet genieten van de gelijke stand, want anderhalve minuut later haalde Trevor Petersen een kunststukje uit en scoorde met een hoge backhander om Flyers opnieuw het voordeel te bezorgen. Deze keer was het captain Levi Houkes die met een prima schot de ploegen in evenwicht bracht. Door een reeks aan kleine straffen kwam de slotfase nooit helemaal tot bloei en werd overtime noodzakelijk.

Daarin was het opnieuw Petersen die met een backhander de Nijmeegse doelman wist te verschalken en daarmee de winning streak van Flyers wist op te voeren tot tien wedstrijden. Devils hield in ieder geval een puntje over aan de serie tegen Heerenveen en heeft nog twee wedstrijden te spelen in de bekercompetitie. Flyers heeft nog één duel op het programma staan.

Foto's: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

Microz Eaters Geleen - Tilburg Trappers 11-1

Geleen haalde zaterdagavond voor eigen publiek de dubbele cijfers tegen Tilburg. De teller tokte uiteindelijk bij elf treffers. Nick Verschuren scoorde vier keer, Eetu Moksunen, Tom Marx, Mitch Koumans, Akim Ramoul, Marco Postma (2) en Yoren de Smet zorgden voor de Limburgse productie. Voor Moksunen, Postma en Koumans waren het hun eerste doelpunten van het seizoen. Damian Leppers scoorde de enige Tilburgse treffer in een duel dat ook nog ruim zeventig strafminuten telde.