Bulldogs Beneliga Ramoul close 2017

25 november 201809:41

Door Remco

Saturday roundup: Luik wint topper van Heerenveen

Luik Bulldogs deed goede zaken zaterdagavond door in overtime de uitwedstrijd tegen Heerenveen te winnen. Ook Leuven en Herentals wonnen hun uitwedstrijd tegen Nederlandse opponenten. Den Haag won wederom met ruime cijfers, ditmaal in de Nederlandse beker.

Spanning in de Beneliga

De Beneliga is nu ook de laatste ongeslagen ploeg kwijt. UNIS Flyers Heerenveen verloor in eigen huis voor het eerst in de Beneliga van Luik Bulldogs. De ontmoeting betekende voor Flyers de tweede topper in twee dagen na de zware uitwedstrijd in Nijmegen. In een spannend duel moest een verlenging de beslissing brengen. Al snel wist daarin captain Jordan Paulus de winnende goal te maken. Door de zege gaat Luik nu samen aan kop met Nijmegen met 12 punten. De Nijmegenaren hebben echter nog een wedstrijd minder gespeeld.

ERA Renomar HYC Herentals kwam als een raket uit de startblokken tegen Zoetermeer Panters. Binnen zeven minuten scoorde Herentals driemaal wat meteen het einde van de wedstrijd betekende voor Panters-goalie Kevin Riedijk. Panters kwam daarna nog terug tot 2-3, maar daarna liep HYC uit naar een 4-8 overwinning. Mitch Morgan, Vincent Morgan en Kyle Brothers hadden ieder twee goals. Herentals staat nu op de derde plek met één punt achterstand op Luik en Nijmegen.

Chiefs Leuven won voor de tweede maal op rij. Ditmaal was Leuven met 2-5 te sterk voor Picnic Amsterdam Tigers. Chiefs greep de macht door twee keer te scoren in de slotfase van de eerste periode en daarna nog eens tweemaal aan het begin van de tweede periode. Rino Dhont had twee treffers namens Leuven. Chiefs staat nu zevende met 8 punten uit 7 wedstrijden. Amsterdam staat op een elfde plek met 3 punten uit 5 wedstrijden.

Weer monsterzege Den Haag

Na de 21-0 zege op Mechelen in de Beneliga, won Cairox Hijs Hokij Den Haag op zaterdag met 1-11 van Tilburg Trappers Toekomstteam in de bekercompetitie. Komende vrijdag is de laatste wedstrijd voordat de halve finales beginnen. In een rechtstreeks duel zal Den Haag in Nijmegen strijden om de derde plek. Nummer drie neemt het op tegen Heerenveen in de halve finale, nummer vier mag dan strijden tegen Geleen.