Img 5066

29 februari 202022:53

Saturday roundup: Nijmegen op weg naar vijfde plek, halve finales ED

Op deze zaterdagavond deden Chiefs Leuven en Nijmegen Devils goede zaken om nog wat te stijgen op de ranglijst ten koste van Geleen. In de Eerste Divisie begonnen vanavond de halve finales.

Chiefs Leuven – Tilburg Trappers Toekomstteam

Leuven won vanavond moeizaam met 7-5 van Tilburg. Dankzij die zege klom Leuven naar de vijfde plek ten koste van Eaters. Adam Logozzo opende de scoee na vijf minuten voor Leuven. Daarna was het echter Niels Leman die tweemaal scoorde voor Tilburg. Leuven leek daarna de wedstrijd te beslissen door een 6-3 voorsprong te nemen in de tweede periode. Een late goal van Wouter Sars zorgde er toch voor dat de derde periode nog spannend werd. Diezelfde Sars scoorde acht minuten voor tijd ook nog de 6-5 waardoor Tilburg uitzicht hield op punten. Een minuut tijd zorgde Iniaz Steyaert voor de beslissende 7-5. Voor Leuven scoorde Logozzo en Alec James tweemaal.

Antwerpen Phantoms - Select 4-U Devils Nijmegen

Nijmegen kan de vijfde plek nog afpakken van Leuven. Devils had namelijk vanavond geen probleem met Phantoms. Het werd maar liefst 2-17 voor Nijmegen. Jeffrey Melissant scoorde vier goals voor Nijmegen. Nick de Jong, Brandon Eden, Levi Houkes en Oliver Pataky hadden allemaal twee doelpunten. De pas 16-jarige Casper Lepoutre scoorde zijn tweede goal van het seizoen.

Morgen heeft Nijmegen aan één punt genoeg in de laatste wedstrijd tegen Tilburg om de vijfde plek te pakken. Die wedstrijd is op papier een uitwedstrijd maar wordt door omstandigheden in Nijmegen gespeeld.

Zoetermeer Panters – Luik Bulldogs

Deze wedstrijd ging nergens meer over aangezien Zoetermeer al uitgeschakeld was voor de play-offs en Luik kon de vierde plek niet meer ontgaan. Zoetermeer trakteerde het publiek op een mooi afscheid van het seizoen door met 9-6 te winnen. Jessyko Bernard had een hattrick namens Luik en voor Panters scoorde Jared Henderson en Joy Turpijn allebei twee goals.

Halve finales Eerste Divisie

Eindhoven Kemphanen en Amsterdam Tigers hebben de eerste stap gezet naar de finale in de Eerste Divisie. Amsterdam Tigers won de eerste wedstrijd in de serie tegen GIJS Groningen door in de eigen Jaap Edenhal met 5-1 te winnen. Amsterdam pakte in de eerste periode een 3-0 voorsprong door goals van Calvin Pohlman (tweemaal) en Michael Mackie-Kwist. Na de pauze ging Tigers vrolijk door met scoren en tilde de ploeg de score naar 5-0 via John Versteeg en Rocco van Hoorn. Zes minuten voor tijd scoorde de Litouwse verdediger Tomas Krukovski de eretreffer namens Groningen.

Eindhoven kwam op voorsprong in de halve finale tegen UNIS Flyers Toekomstteam door in eigen huis met 5-4 te winnen. Rastislav Veres scoorde de winnende goal in overtime. De Friezen kwamen in de eerste periode op voorsprong via Tony Demelinne. Daarna leek Eindhoven de winst naar zich toe te trekken door in de tweede periode viermaal op rij te scoren. Flyers gaf echter niet op, Joey de Jong zorgde in de 37eminuut voor de 4-2. In de derde periode was het opnieuw Joey de Jong met de derde goal van Heerenveen. Veertig seconden later schoot Frits Doop de gelijkmaker binnen: 4-4. Flyers kreeg in de slotfase van de derde period tot tweemaal toe een powerplay maar kon niet profiteren. Na twee minuten in de overtime was het wel raak voor Eindhoven.