26 januari 201922:48

Saturday roundup: Phantoms wint staartduel

Het duel in de staart van de ranglijst van de Beneliga tussen Antwerpen en Tilburg werd door Phantoms gewonnen. Zoetermeer deed verder goede zaken in de strijd om de play-offs, terwijl Den Haag en Geleen beiden de volle buit binnenhaalden.

Amsterdam Tigers - Cairox Hijs Hokij Den Haag 1-10

Joey Oosterveld en Raymond van der Schuit scoorden beiden twee keer in de ruime 1-10 overwinning voor Den Haag in Amsterdam. Binnen tien minuten in het duel stond de bekerfinalist al op een 6-0 voorsprong en was het duel beslist. Behalve Oosterveld en Van der Schuit kwamen ook Donny van Musscher, Jurryt Smid, Oliver Pataky, Reinier Staats, Levi Boer en Mike Verschuren nog tot scoren namens Den Haag. Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van John Versteeg.

Mechelen Golden Sharks - Zoetermeer Panters 2-6

Mechelen opende tegen Zoetermeer na bijna zeven minuten de score via Aivaras Bendzius en hield de leiding in het duel tot iets voorbij de helft. Daarna scoorde Zoetermeer zes goals op rij, waaronder vier in bijna acht minuten in de slotperiode. Negen seconden voor tijd deed Mechelen nog iets terug, 2-6. Dusan Kmec scoorde twee keer voor Panters, dat ook Valentijn Scheffe, Chris Toonen, Joy Turpijn en Teris Wright doelpunten zag maken. Thomas Borgman en Joy Turpijn hadden ieder drie assists. Jente Wellens was de maker van het slotdoelpunt in het duel.

Leuven Chiefs - Microz Eaters Geleen 3-6

Leuven kwam via een powerplaygoal van Alec James in de eerste periode op voorsprong tegen Geleen. Eaters leek in de tweede periode het initiatief te grijpen via goals van Lars van Sloun en Jord Smid, maar Adam Logozzo bracht de teams niet veel later weer op gelijke hoogte. Geleen pakte in de slotfase van de periode toch weer het voordeel via de tweede goal van Smid en gaf dat in het restant van het duel niet meer uit handen. Treffers van Nick Verschuren en Mordy Munichman vergrootten het voordeel in de derde periode alleen maar. Logozzo converteerde nog een penaltyshot, maar het slotakkoord in het duel was voor Lukasz Bartek, 3-6.

Antwerp Phantoms - Tilburg Trappers (Beneliga) 7-3

Antwerp Phantoms pakte zaterdagavond de tweede zege van het Beneliga-seizoen door in eigen huis met 7-3 te winnen van hekkensluiter Tilburg. Ben van den Bogaert had met drie goals en een assist een belangrijke rol in de overwinning voor de Phantoms. Kyle Hefferman nam twee goals voor zijn rkening, terwijl ook Elia Urlings en Kevin de Winter doeltreffend waren. Trappers zag Guy Kunst, Michal Stoklosa en Tijn Jacobs scoren.