Second Season Tampa vs Columbus game 3

15 april 201907:48

Door Joep Meijsen

Second Season: Bolts en Pens in de problemen

De Columbus Blue Jackets wonnen ook hun derde duel tegen Tampa Bay en kunnen daarmee voor een enorme stunt zorgen in de eerste ronde van de Stanley Cup-play-offs. De Pittsburgh Penguins staan op de rand van de afgrond tegen de New York Islanders, Winnipeg pakte de eerste zege tegen St. Louis en Vegas komt op voorsprong in de serie tegen San Jose.

Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 3-1

De Tampa Bay Lightning stond vorige week bovenaan de meeste lijstjes voor favorieten voor de winst in de Stanley Cup-play-offs. Na een enorm succesvolle reguliere competitie leek de ploeg voorbestemd om in ieder geval ver te komen. De Lightning-trein dreigt echter te ontsporen tegen de Columbus Blue Jackets, die tot het einde van het seizoen moesten knokken om de play-offs te bereiken. Tampa moest het vannacht doen zonder sterspelers Kucherov (geschorst) en Hedman (geblesseerd) en ging met 3-1 onderuit. Matt Duchene, Oliver Bjorkstrand en Cam Atkinson scoorden de treffers namens de Blue Jackets en doelman Bobrovsky maakte dertig saves. Ondrej Palat had het enige doelpunt namens Tampa Bay, dat nu met 3-0 achterstaat in de best-of-seven.

Foto: Twitter Tampa Bay Lightning

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 1-4

De Pittsburgh Penguins, de oude club van Daniel Sprong, moet nu ook vier wedstrijden winnen achter elkaar om een voortijdig einde van het seizoen te voorkomen. Na twee nederlagen bij de Islanders, ging ook de eerste thuiswedstrijd verloren, waardoor de ploeg tegen een 3-0 achterstand aankijkt in de serie. Garrett Wilson zette zijn ploeg nog wel op voorsprong, maar dankzij goals van Jordan Eberle, Brock Nelson, Leo Komarov en Anders Lee liepen de Islanders uit naar een ruime zege. Dat is opmerkelijk aangezien de verwachtingen daar laaggespannen waren aan het begin van het seizoen na het vertrek van sterspeler John Tavares naar Toronto. Waar de Leafs pas op 1-1 staan tegen Boston, is de oude club van Tavares vlakbij de volgende ronde.

St. Louis Blues - Winnipeg Jets 3-6

De Winnipeg Jets zijn een andere ploeg die als een van de favorieten voor de uiteindelijke winst in de Stanley Cup gelden. Na twee nederlagen in eigen huis, wist de ploeg van coach Paul Maurice echter in St. Louis met 6-3 te winnen om zo de achterstand in de serie te verkorten tot 2-1. Kyle Connor had twee goals, terwijl ook Patrik Laine tot scoren kwam.

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 6-3

Een een fysieke wedstrijd vol opstootjes pakten de Vegas Golden Knights, vorig jaar nog finalist, een 2-1 voorsprong in de serie tegen de San Jose Sharks. Grote man aan de kant van de Golden Knights was vanmorgen de van de Ottawa Senators overgenomen Mark Stone, die een hattrick voor zijn rekening nam. Zijn eerste in de NHL.

Tags

NHL