Second Season Sharks vs Vegas

19 april 201907:39

Door Joep Meijsen

Second Season: San Jose verlengt het seizoen

De San Jose Sharks wonnen thuis van de Vegas Golden Knights en voorkomen daarmee uitschakeling. Intussen trok Carolina de serie tegen de Washington Capitals gelijk en komt St. Louis op matchpoint tegen Winnipeg.

Carolina Hurricanes - Washington Capitals 2-1

Een doelpunt van Teuvo Teravainen in de slotfase van de tweede periode vormde het verschil tussen de Carolina Hurricanes en de Washington Capitals in het vierde duel van de best-of-seven tussen deze twee ploegen uit de Eastern Conference. Petr Mrazek maakte dertig saves in de wedstrijd en werd alleen geklopt door een goal van Alexander Ovechkin eerder in de tweede periode. Warren Foegele had Carolina in de openingsseconden van de wedstrijd eerder op voorsprong gezet. De stand in de serie is nu 2-2.

Winnipeg Jets - St. Louis Blues 2-3

Met nog maar vijftien seconden op de klok in de reguliere speeltijd wist Jaden Schwartz zijn eerste goal te scoren van deze play-offs en daarmee een comeback van St. Louis in Winnipeg te completeren. De Blues komen hierdoor op een 3-2 voorsprong in de serie en hebben nog Ă©Ă©n overwinning nodig om door te gaan naar de volgende ronde. St. Louis was in de eerste periode door goals van Adam Lowry en Kevin Hayes met 2-0 achtergekomen, maar scoorde drie keer in de slotperiode om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ryan O'Reilly en Brayden Schenn scoorden de goals die de ploegen in evenwicht brachten, waarna Schwartz de wedstrijd won voor zijn ploeg.

San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 5-2

De San Jose Sharks moesten in eigen huis winnen vannacht om uitschakeling door de Vegas Golden Knights te voorkomen. Tomas Herts scoorde twee keer en ook Logan Couture, Barclay Goodrow en Joe Pavelski scoorden voor de Sharks die de wedstrijd uiteindelijk met 5-2 wonnen. Vegas kwam via goals van Reilly Smith en Jonathan Marchessault twee keer tot op Ă©Ă©n goal, maar San Jose zorgde ervoor dat er uiteindelijk tenminste nog een zesde duel nodig is in deze serie.

Tags

NHL