Stock leeg doel

12 mei 202007:45

Door Joep Meijsen

Seizoen AHL definitief afgelast

De Board of Governors van de American Hockey League heeft vanwege het coronavirus een definitieve streep gezet door het lopende seizoen.

Dit betekent dat het reguliere seizoen niet wordt afgemaakt en dat er geen play-offs om de Calder Cup gespeeld gaan worden. 'Na uitgebreid onderzoek heeft de American Hockey League besloten dat het hervatten en afmaken van het seizoen 2019-20 niet haalbaar is onder de huidige omstandigheden', zei AHL-president en ceo Dave Andrews.

Andrews, een oud-speler van Den Haag, meldt dat de aandacht nu gericht wordt op de voorbereidingen op het seizoen 2020-21. Het is voor het eerst sinds 1936 dat de Calder Cup niet wordt uitgereikt. Alle clubs in de American Hockey League zijn eigendom van of werken intensief samen met teams uit de National Hockey League. De competitie geldt als een belangrijk tussenstation voor spelers richting de NHL.

Voor Andrews komt hiermee een einde aan een lange loopbaan aan de top van de AHL. Hij stopt op 1 juli na 26 seizoenen als de hoogste baas van de competitie. Scott Howson neemt zijn functie over.

Tags

NHL