Stock - Puck in bovenhoek
— © Marco Spelten/IJshockey.com

3 mei 202107:21

Selb trekt stand in serie tegen Hannover gelijk

Selb heeft na penaltyshots het tweede duel in de finaleserie tegen Hannover gewonnen. Daarmee is de stand tussen de kampioenen van de Oberliga's Nord en SĂĽd na twee wedstrijden in evenwicht.

Het lijkt erop dat de teams in de promotiefinale buitengewoon aan elkaar gewaagd zijn. Het eerste duel afgelopen vrijdagavond werd door Hannover in overtime gewonnen, na tweede duel waren na 3-3 in de reguliere speeltijd zelfs penaltyshots nodig. Uiteindelijk besliste aanvaller Lukas Miculka het duel in het voordeel van de Selber Wölfe.

Hannover kende in het duel de perfecte start. De allereerste aanval van het duel leverde direct een treffer op van scherpschutter Romi Wilenius. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Acht minuten na het openingsdoelpunt was het Fedor Boiarchinov die de gelijkmaker scoorde.

Hannover kwam via een powerplay-goal van Chris Koziol een minuut later opnieuw op voorsprong, waarna de wedstrijd even tot rust kwam. Voor het einde van de periode was het via Hammerbauer echter alweer gelijk.

De latere maker van het winnende penaltyshot Miculka bezorgde Selb vroeg in de tweede periode de eerste voorsprong van het duel en die treffer leek lange tijd mogelijk al de beslissende te zijn. Een powerplay in de slotfase bood Wilenius echter de kans om Scorpions langszij te brengen, waardoor overtime en uiteindelijk penaltyshots nodig waren.