WK Jaca Nederland Ijsland Idzanga save

13 juli 201622:12

Door Joep Meijsen

Selectie Flyers krijgt verder vorm

Heerenveen Flyers heeft het contract met Marco Postma voor drie seizoenen verlengd. De club legde ook import Yan Turcotte en doelman Sjoerd Idzenga voor het komende seizoen vast.

Postma was vorig jaar goed voor 28 goals en 64 assists in 42 wedstrijden en was daarmee één van de productiefste spelers in Nederland. Met Flyers won hij het kampioenschap van Nederland, de nationale beker en haalde hij de finale van de titelstrijd in de BeNeLiga. Op de topscorerslijst van die competitie eindigde hij op de vijfde plaats.

'Op het ijs was Marco Postma een sleutelspeler in het team en hij was een belangrijke factor voor het succes van het afgelopen seizoen', zo wordt Postma geprezen door coach Mike Nason. 'Ik vind hem een typische speler die beter wordt wanneer het een belangrijke wedstrijd is. De Bekerfinale was de beste wedstrijd die ik ooit van hem heb gezien. Hij stond op en dirigeerde ons naar de winst.'

Een dag eerder maakte Flyers al bekend dat de Canadese verdediger Yan Turcotte voor een nieuw seizoen terugkeert bij de Friese club. In 27 wedstrijden in de BeNeLiga tekende hij voor zes goals, 24 assists en 125 strafminuten. Turcotte speelde eerder als prof in Frankrijk, Groot-Brittanni√ę en Canada.

Aan het begin van de maand maakte Flyers al bekend dat international Sjoerd Idzenga komend seizoen deel uitmaakt van de selectie van Heerenveen. De speler die met Oranje promotie verdiende tijdens het wK in Jaca tekende voor één jaar, waarmee de 28-jarige doelman zijn elfde seizoen in het shirt van Flyers ingaat.