Div I Jshockey Nederland Logo

16 maart 201814:49

Door Joep Meijsen

Selectie U18 voor Zagreb bekend

Bondscoach Theo van Gerwen heeft zijn selectie voor het wereldkampioenschap van de U18 in Zagreb bekendgemaakt. Oranje begint op zaterdag 24 maart aan het WK.

Oranje moet het tijdens het WK opnemen tegen China, Kroati√ę, Spanje, IJsland en Servi√ę. In de selectie zijn verschillende spelers actief die al de nodige wedstrijden in de Beneliga op hun naam hadden. Daarnaast zijn er viers spelers geselecteerd die hun ijshockey buiten Nederland spelen. Het gaat daarbij om de in Zweden spelende verdediger Bob Gerretsen, de in Canada actieve Thomas Rozema, Roy Ansems van Iserlohn en de in D√ľsseldorf spelende Ties van Soest. Laatstgenoemde maakte vorig jaar in een oefenwedstrijd tegen Belgi√ę al zijn debuut voor het 'grote' Oranje.

Oranje opent het toernooi op 24 maart met een wedstrijd tegen China, een dag later is Kroati√ę de tegenstander. Op 27 maart speelt Nederland tegen Servi√ę, terwijl op 28 maart Spanje de tegenstander is van het team van bondscoach Theo van Gerwen. Op 30 maart wordt het toernooi afgesloten met de interland tegen IJsland.

Nederland eindigde vorig jaar op de vierde plaats achter Australi√ę, Spanje en Servi√ę. Belgi√ę degradeerde tijdens dit toernooi in Servi√ę.

Goalies
Jaimy Missler, Amsterdam
David Reid, Den Bosch

Defense
Justin van Baarsen, Den Haag
Brent van den Boom, Tilburg
Bjorn Borgman, Amsterdam
Floris van Elten, Tilburg
Bob Gerretsen, Zweden
Ninho Hessels, Tilburg
Diego Kleijssen, Tilburg
Thomas Rozema, Canada

Forwards
Roy Ansems, Iserlohn
Erik Brand, Dordrecht
Luca van der Genugten, Amsterdam
Eef Gerritsen, Nijmegen
Delaney Hessels, Tilburg
Tycho Houben, Leeuwarden
Jay Huisman, Zoetermeer
Tijn Jacobs, Tilburg
Jay de Ruiter, Den Haag
Wouter Sars, Tilburg
Ties van Soest, Dusseldorf (D)
Dean Versteeg, Amsterdam